Szechenyi 2020

Akciós ajánlatok

Téli feltöltődés - Egy napos wellness, thai masszázzsal

A Magyar Turisztikai Ügynökség országos forgalomélénkítő kampányt indít 2022. január 10. és február 28. között, amelyhez fürdőnk is csatlakozik.
 

Téli feltöltődés - Faházas Villapark, wellness szolgáltatásokkal

A Magyar Turisztikai Ügynökség országos forgalomélénkítő kampányt indít 2022. január 10. és február 28. között, amelyhez fürdőnk és villaparkunk is csatlakozik.
 

Vitál központ

 
Relaxációs élmények szaunáinkban és kapcsólódó részlegeinken. Minden egy helyen, ami a klasszikus fürdőkultúra extra kiegészítése lehet, rendszeres programokkal. Beltéri részből nyílik, majd egyedülálló módon a szabadtérre érünk, ahol részben fedett területen, elszaparált, kellemes környezetben relaxálhatunk.

Egészségünk, erőnlétünk, fittségünk megőrzéséhez az aktív sport és kikapcsolódás mellett az elcsendesítő, befelé figyelő relaxáció is szükséges. Élmény ezek mellé is társulhat, hiszen több érzékszervünkre ható kikapcsolódási formáról van szó, hol mindig, minden esetben természetes anyagok kerülnek felhasználásra. Vitál Központunk szaunái és szaunaprogramjai mellett további helyszíneken, az egyes helyszínek specifikációjában fokozható a relaxációs élmények komplexitása. 
Az egyes szauna típusok más-más hatással vannak szervezetünkre. Szauna típusoktól függően általában a szakemberek azt javasolják, hogy finn szauna használata után langyos vagy hideg fürdőt vegyünk, majd pihenjünk le néhány percre, hiszen a forró szauna, majd a hideg víz hatására vérkeringésünk felpezsdül, szívverésünk felgyorsul, ezért javasolt a szaunázás utáni pihenő, hogy szervezetünk nyugalmi állapotba kerülhessen.
Ezen kívül elég egy hűvös vízzel történő zuhanyozás, és a szaunázás utáni pihenőt akár ki is hagyhatjuk, persze, ha időnk és kedvünk engedi, akkor lazítsunk pár percet. Különösen nők számára nagy jelentősége van annak, hogy a szauna használata elősegíti a megfelelő alak elérését, mivel a szaunázással viszonylag gyorsan és könnyen megszabadulhatunk a felesleges kilóktól, a zavaró zsírpárnáktól. Ezen kívül a szaunázás szépíti a bőrt, erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, valamint segít egészségünk megőrzésében.
 

Programok
A teljeskörű wellness szolgáltatások nélkülözhetetlen elemei a szaunázás és a  kapcsolódó Spa jellegű szolgáltatások biztosítása! Fürdőruhamentesen, a Mesterszaunában zajló programokon, speciális viseletben, a finn szaunaetikett mentén.

A szaunázás pozitív élettani hatásai miatt szinte egész évben, a hét minden napján tematikus szaunaprogramokat kínálunk Vendégeinknek. Fürdőnk szakmailag elkötelezett a hagyományos, finn szaunakultúra népszerűsítése mellett, ezért hetente három alkalommal fürdőruhamentes szaunaesteket tartunk, az ennek megfelelő dress code alapján mely szaunalepedő vagy speciális szaunaruha. A szaunalepedőt a belépőjegyek mellé ingyenesen biztosítjuk, a szaunaruhák megvásárolhatók Mediterrán Bisztrónk vitrinjeiből. Képzett szaunamestereink, a szaunaetikett betartása, betartatása mellett professzionális, hatékony és hangulatos esteket celebrálnak a hétfő, szerdai és a pénteki alkalmakon. Ezen alkalmakkor, 20.00 órától a fedett fürdő, a vitál központ teljes területe is fürdőruhamentesen használható, valamint a kültéri gyógyvizes medence is.
Hétköznapokon,, hétfőtől péntekig, naponta három alkalommal tartunk standard, azaz hétről hétre megismétlődő szaunaprogramokat, tematika szerint. A felöntéseket mesterszaunánkban tartjuk, itt szintén kérjük a szaunalepedő vagy a speciális szaunaruha használatát. A mesterszaunán kívül, a vitál központ és a fürdő egyéb részeiben is megengedett a fürdőruha viselése.
A hétvégi programok összefoglaló neve a SzaunaWeekend: szombatonként színvonalas délutáni és éjszakai programokat, vasárnap a délelőtti óráktól, a kora esti órákig tartunk felöntéseket az évszaknak, alkalmaknak megfelelően. A dress code itt is fentiek szerint alakul: a programok ideje alatt kérjük a Mesterszaunában a szaunalepedő vagy a speciális szaunaöltözet viselését, a többi részleg fürdőruhában látogatható.

Kérjük, hogy a szaunákat az előírásoknak megfelelően, ezen belül a helyszínen kihelyezett tájékoztatók szerint, rendeltetésszerűen használják.

Tradicionális, szaunaest - péntek

Tradicionális finn szaunest, fürdőruhamentes változatban, a szaunaetikett szerint.

HelyszínekMESTERSZAUNA
A szakaszosan üzemelő, 35 férőhelyes klasszikus finn szaunánkban szakképzett szaunamestereink várják Vendégeinket a hét minden napján egyedi programjainkkal. Hétköznap délutánonként állandó (standard) programjainkat ismerhetik meg, míg szombaton és vasárnap egész napos szaunafelöntésekkel lesz teljes az élmény. Szerdán és pénteken tradicionális fürdőruhamentes esteket tartunk a hagyományos finn szaunakultúra jegyében. Ebben a szaunában 94-100°C-os hőmérsékleten, 75%-os páratartalom mellett adhatjuk át magunkat a szaunázás nyújtotta élményeknek.
FÉNYTERÁPIÁS FINN SZAUNA
Ebben a klasszikus finn szaunánkban fényterápia kíséretében a relaxáció és felfrissülés minden szintjét átélhetjük. A 94-100°C-os hőmérséklet 10-30%-os páratartalommal gondoskodik a teljes szaunaélményről.
 BIOSZAUNA
A különleges kialakítású, hordó formájú finn szaunánk 60-70°C-os hősmérséklettel, 75%-os páratartalommal a gyengéd, kíméletes szaunaélményeket kereső Vendégeink kedvenc helyszíne.INFRASZAUNA
A hagyományos finn szaunákban a kabin levegőjének hőmérsékletét növeljük, majd ez a levegő melegíti fel a testünket. Az infraszaunában ellenben alacsonyabb hőmérséklet, azaz 40-60°C mellett élvezhetjük a szauna jótékony hatásait, ezáltal kevésbé is terheljük meg a szervezetünket. Működési elve épp ellentétes a hagyományos szaunákéhoz képest, itt az infrasugarak behatolnak a bőr alá, és belülről melegítik fel a testünket. Az infraszauna használata éppúgy egészséges, mint a finn szaunáké, azonban az infraszaunában keletkező verejték 70-80%-a víz, a maradék az emberi szervezetre káros anyagok együttese, azaz salakanyag, míg a finn szaunákban keletkező verejték 98%-a víz. A nyirokfolyadék intenzív keringetése révén fogyókúra és alakformálás szempontjából is kedvezőbb hatású a finn szaunákhoz képest. Sejtregeneráló és pórustisztító hatásának köszönhetően látványos hatása van bőrünkre.GŐZKABIN
A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszik testünket, nyugtatják idegeinket, kitisztítják légútjainkat, pezsdítik vérkeringésünket, bőrünket vitalizálják. A gőzfürdőnk sűrű ködében a levegő páratartalma elérheti a 95-100%-ot, míg a hőmérséklet 30-34°C között marad. A gőzkabinban töltött idő nemcsak relaxál és feltölt, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is. A gőzkabinban az alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom miatt a test lassabban melegszik fel, kíméletesebben izzaszt, és azok is szívesen használják, akik a finn szauna magas hőmérsékletét nem viselik jól. TEPIDÁRIUM
A tepidárium egy olyan langyos melegedőhelyiség, amelyben a mozaikcsempével kirakott falakat, kőágyakat és padlót az emberi testtel közel azonos hőmérsékletűre fűtik fel. A kellemes testmelegben a testünk annyi meleget ad le, amennyit felvesz, a hőfelvétel-leadás pedig méregtelenít, oldja a stresszt, javítja a keringést, erősíti az immunrendszert. Tepidáriumunk jótékony hatásait 30-34°C-os hőmérsékleten, 35%-os páratartalom mellett élvezhetjük.SÓSZOBA
A természetben megtalálható sóbarlang mesterségesen kialakított formája, ahol a sóbarlang mikroklímáját kősóval borított falakkal szimulálják. Segíti az ellazulást, a légtérbe porlasztott szemcsék gyógyítóan és megelőzően hatnak a légúti megbetegedésekre.  Sókabinunk kellemes 20-24°C-os hőmérsékleten 55-75%-os páratartalommal relaxáló kikapcsolódást nyújt.HIDEGVIZES CSOBBANÓMEDENCE
Szaunázás utáni felfrissülés helyszíne e medencénk, amelyben hidegvizes nyakzuhany (kézi vezérléssel működtethető) is Vendégeink rendelkezésére áll.TERMÁLVIZES ÜLŐMEDENCE
Az egyedi hangulatú, mozaikcsempével burkolt, 35°C-os szabadtéri, ám fedett kialakítású medencénkben tökéletes az ellazulás két szaunaprogram között.KNEIPP TAPOSÓ
A Kneipp-taposó tulajdonképpen egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent. A részekre osztott Kneipp medencében hideg illetve meleg vizes egységek váltják egymást, aljukon pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak, melyek lágyan masszíroznak és javítják a vérkeringést. A Kneipp taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat. A Kneipp terápiát alkalmazzák keringési zavarok esetén, feszült izmok és kimerültség esetén is. 

NAPOZÓTERASZ
Jelenleg is elérhető napágyak, padok teszik lehetővé a szabadtéri napfürdőzést, de készül egy panoráma napozóterasz is.

SzaunakultúraFürdőnk SPA részlegéhez kapcsolódó Vitál Központjában
a kezdetek óta a hagyományos finn szauna kultúrát szerettük volna meghonosítani. Hazai szakmai szervezetekhez, közösségekhez kapcsolódva alakítottuk ki a szaunázás helyszíneit, programjait. Képzett szaunamestereink mellett vendég szaunamesterek is rendszeresen tartanak programokat, főként a szerdai és a pénteki hagyományos, fürdőruhamentes alkalmakon. Hétköznapokon, napi három felöntéssel készülünk, szombaton az egész napos programok éjszakába nyúlóan kerülnek megrendezésre, vasárnaponként a délutáni relaáxcióé a főszerep. Ünnepi és kiemelt időszakokban mindig extra mennyiségű programmal készülünk. Célunk, hogy a lakosság körében minél elterjedtebb és népszerűbb szaunázási formává váljon a hagyományos szaunázás. Szakmai rendezvényeknek, SzaunaClub és Magyar Szauna Szövetség tagként, évente két alkalommal adunk helyszínt. Szakmai kapcsolatokat ápounk a SzaunaKör közösségével, igyekszünk a lehetséges szakmai platformokon képviselni magunkat.

SzaunaetikettSzaunaetikett kezdőknek és haladóknak, azaz a szaunázás alapvető szabályai

 
Szaunázást ne kezdjük se jóllakottan, se éhgyomorra. Ittasan vagy másnaposan kerüljük a szaunát. Ne viseljünk ékszert, hiszen ezek átforrósodhatnak. Aktív sport után ajánlott 20-30 perc nyugalmi állapot a szaunázás megkezdése előtt. Fürdőruhás szaunában fontos olyan fürdőruhát választani, ami jól tűri a forróságot, kicsi a műszáltartalma és minél kisebb részen fedi a testet, hogy ne zárja el az izzadság párolgásának útját. Magyarországon egyre elfogadottabb a tradicionális, fürdőruhamentes szaunázás. Fürdőnkben is van erre lehetőség szerdánként és péntekenként. Mindkét szaunázás esetében fontos a szaunalepedő (belépőjegyéhez jár) vagy a saját törülköző (nem műszálas) használata. Szaunázás előtt zuhanyozzunk le, hogy minél kevesebb vegyszer maradjon a bőrünkön, majd töröljük magunkat szárazra. A szaunázást száraz testtel és száraz fürdőruhában kezdjük meg. A nedves test nehezebben kezd el izzadni, a vizes fürdőruhából kipárolgó medencevíz pedig kifejezetten káros. Papucsban ne lépjünk be a szaunába, hiszen egyrészt megolvadhat, másrészt szintén káros anyagok szabadulhatnak fel belőle a hő hatására. A szaunába a lehető leggyorsabban lépjünk be, az ajtót pedig fölöslegesen ne nyitogassuk. Amennyiben több szintes szaunába lépünk be, fontos tudni, hogy minél magasabbra ülünk, annál intenzívebb a szauna hatása. A már bent tartózkodó társainknak illik köszönni. Válasszunk egy helyet, ahol végig fogjuk ülni azt az időt, amennyit kényelmesen elviselünk. A szaunalepedővel/törölközővel terítsük le a padozatot minden részen, ahol a testünkkel érintkezik, beleértve a talpunkat is. Élvezzük a test és a lélek szabadságát. A szaunázás gyakorlást igényel, általában 6-8 alkalom után sikerül megismerni magunkat, kideríteni, hogy melyik magasságban és mennyi időn keresztül érezzük kellemesnek. Ez az időtartam mindenkinél folyamatosan változik, több szaunázással növelhető és a szervezet is szoktatható hozzá. Viszont tartsuk be a szaunamenetenkénti 8-12 percet és egy alkalommal sem maradjunk tovább 15 percnél. Figyeljünk a szaunában egymásra, ha valaki nem tartaná be a szabályokat, tapintatosan figyelmeztessük, segítsünk neki megismerni és élvezni a szauna adta örömeket, de ne oktassuk ki. Lehetőség szerint ne beszélgessünk hangosan a szaunában, hagyjuk, hogy a velünk szaunázók pihenhessenek, ne zavarjuk őket. Élvezzük a csendet és hagyjuk, hogy más is ezt tegye.
Szaunázás után mindenképpen tartsunk pihenőt két szaunázási fázis között, ami legalább addig tart, mint amennyi időt a szaunában töltöttünk. Várjuk meg hogy testünk lehűljön, hogy utána újra kezdhessünk mindent előröl. Közvetlenül szaunázás után egy tiszta vizes tusolás elengedhetetlen, csak ezután használjuk a csobbanómedencét.  A csobbanómedence használata tusolás nélkül nemcsak a higiéniára van rossz hatással. Méreganyagokkal szennyezi a medence vizét, továbbá a hirtelen megmártózás magában hordozza az összeomlás veszélyét is. A folyadékpótlásról se feledkezzünk meg. A szaunázási ciklusok egészséges mértéke maximum napi 3-4 szaunamenet a közte lévő pihenőkkel. Ennél több időt ne töltsük a szaunában, mert ezzel már fölöslegesen terhelnénk a szervezetünket. Heti egyszeri szaunázással már nagyon sokat tehetünk egészségünkért.

KedvezményekSZAUNACLUB kedvezmény a péntek esti SzaunaShow alkalmaira!

A SzaunaClub törzsvendégrendszerében résztvevő partnerként, az érvényes tagkártya felmutatójának 10%kedvezményt biztosítunk a pénteki, finn szaunaestünk díjából.

A SzaunaClub honlapján további aktuális információkat olvashatnak ITT.

Képgaléria