Szechenyi 2020

Akciós ajánlatok

Nyári élmények itthon

A Magyar Turisztikai Ügynökség az aktív turisztikai kampányt követően új, előszezon-élénkítő, integrált kommunikációs kampányt tervez május 15. és június 30. között. Célunk, hogy bemutassuk: Magyarország a nyári szezonban is számos rejtett kincset és élményt tartogat a belföldi és nemzetközi utazók számára.
Az Aqua Land Termál-, és Élményfürdő wellness-, gasztro és szállás opciói a fővároshoz közeli agglomerációban kínálja komplex kedvezményes szolgáltatásait. 

Születésnapos kedvezmény

Kedvezményes belépőjegy, születésnapjukat ünneplő Vendégeink részére! 

Ráckevei lakos kedvezmény

Ráckevei lakos kedvezmény az állandó lakcímkártyával rendelkező helyi lakosoknak.

Nyugdíjas kedvezmény hétfőn és csütörtökön

Nyugdíjas kedvezmény hétfőn és csütörtökön.

Vitál központ

Relaxációs élmények szaunáinkban és kapcsólódó részlegeinken. Minden egy helyen, ami a klasszikus fürdőkultúra extra kiegészítése lehet, rendszeres programokkal. Beltéri részből nyílik, majd egyedülálló módon a szabadtérre érünk, ahol részben fedett területen, elszaparált, kellemes környezetben relaxálhatunk.

Egészségünk, erőnlétünk, fittségünk megőrzéséhez az aktív sport és kikapcsolódás mellett az elcsendesítő, befelé figyelő relaxáció is szükséges. Mindezek mellé élmények is társulhatnak, hiszen több érzékszervünkre ható kikapcsolódási formáról van szó. Vitál Központunk szaunái és szaunaprogramjai mellett további helyszíneken, az egyes helyszínek specifikációjában fokozható a relaxációs élmények komplexitása. 
 

Programok
A teljeskörű wellnessszolgáltatások nélkülözhetetlen eleme a szaunázás és a kapcsolódó spa jellegű szolgáltatások biztosítása. 

A szaunázás pozitív élettani hatásai miatt szinte egész évben, a hét minden napján tematikus szaunaprogramokat kínálunk Vendégeinknek. Fürdőnk szakmailag elkötelezett a szaunakultúra népszerűsítése mellett, ezért hetente négy alkalommal fürdőruhamentes szaunaesteket tartunk, az ennek megfelelő dress code alapján mely szaunalepedő és speciális szaunaruha. A szaunalepedő használatát a belépőjegyek mellé ingyenesen biztosítjuk, a szaunaruhák megvásárolhatók Recepciónk vitrinjeiből. Képzett szaunamestereink, a szaunaetikett betartása, betartatása mellett professzionális, hatékony és hangulatos esteket celebrálnak a szerdai, a csütörtöki, a pénteki és a vasárnapi alkalmakon. Ezeken az estéken a fedett fürdő és a vitál központ teljes területe is fürdőruhamentesen használható. Kültéri termálvizes élménymedencénk szerdán, csütörtökön és vasárnap a nyitvatartásban meghatározott időtartamokban szintén fürdőruhamentesen látogatható. Péntekenként, a párhuzamosan zajló vízi mozi szolgáltatás miatt csak fürdőruhában. 

Hétköznapokon, hétfőtől péntekig, délutáni szaunaprogramokat tartunk. Hétfőn, kedden, szerdán, pénteken 16.00, 17.00, 18.00 és 19.00 órakor, csütörtökön 16.00, 17.00 és 18.00 órakor. A felöntéseket Tenebris szaunánkban tartjuk, itt szintén kérjük a szaunalepedő vagy a speciális szaunaruha használatát. A szaunaprogramon kívül, a vitál központ és a fürdő egyéb részeiben is megengedett a fürdőruha viselése.

A hétvégi programok összefoglaló neve SzaunaWeekend: szombatonként színvonalas délutáni és éjszakai programokat, vasárnap a délelőtti óráktól, a kora esti órákig tartunk felöntéseket az évszaknak, alkalmaknak megfelelően. A dress code itt is fentiek szerint alakul: a programok ideje alatt kérjük a szaunalepedő és a speciális szaunaöltözet viselését, a többi részleg fürdőruhában látogatható.
Kérjük, hogy a szaunákat az előírásoknak megfelelően, ezen belül a helyszínen kihelyezett tájékoztatók szerint, rendeltetésszerűen használják. 

Vitalizáló szaunaest - szerda

Fürdőruhamentes szaunaest, az egészséges szaunázás jegyében! 

VITALIZÁLÓ SZAUNAEST minden szerdán, a  MOLNÁR SZAUNA TEAM prezentálásában!
A szerda esték, melyek vitalizáló hatásaival, könnyed és erős programjaival, az elmélyülés és a felpezsdülés hullámain átvezetve különleges szaunaélményt nyújtanak.

Fontos információ! A május 27.-ei strandnyitás után megváltozik a medencehasználati rend szerdai  szaunaestek időtartamában. Szerdánként 20.00 óra és 00.00 óra között a szaunaestre érkező Vendégek a Vitál Központot és a Fedett Fürdőt fürdőruhamentesen látogathatják. A strandon található kültéri medencék a 20.00 órai strandzárás után nem elérhetők, strandunk zárva tart, a takarítási munkálatok megkezdődnek. 
 

Péntek esti szauna show

Tradicionális szaunest, fürdőruhamentes változatban, a szaunaetikett szerint!

Képzett szaunamestereink különleges hangulatú programjai, gazdag alapanyag-felhozatallal, többféle erősségben a teljes mentális és fizikai felfrissülésért. A szaunázás - ahogy a fejlett szaunakultúrával rendelkező országokban szaunalepedőben, fürdőruha nélkül történik! Friss gyümölcsökkel, szaunalepedővel, korlátlan beltéri fürdőhasználattal és Mediterrán Bárunk teljes kínálatával várjuk Önöket! Az est folyamán korlátlan ásványvíz- és teafogyasztás biztosított, a programok között gyümölcskínálással kedveskedünk vendégeinknek.
Jegyértékesítés: fürdőnk főrecepcióján (előzetes bejelentkezés NEM szükséges), jegyár 7.480 Ft.

Szauna weekend - szombat

100% vitalizáció a Vitál Központ kellemes atmoszférájában, különböző részlegeiben és nem utolsó sorban a varázslatos hétvégi szaunaprogramokkal!

 A Tenebris és a Solaris szaunákban kérjük a szaunalepedő vagy a szaunaruha használatát a programok ideje alatt és azok között is. A Vitál Központ és fürdőnk többi része fürdőruhában látogatható.
A Vitál Központ vendégei Keve Gyöngye ásványvizet és gyógyteát fogyaszthatnak. További feltöltődés a termálvíz és a gyógyvíz által, beltéren ( Fedett Fürdő és Vitál Központ) és strandunk területén lehetséges

Szauna weekend - vasárnap

100% vitalizáció a Vitál Központ kellemes atmoszférájában, különböző részlegeiben és nem utolsó sorban a varázslatos hétvégi szaunaprogramokkal!

Sauna Weekend  -  Szaunaprogramok vasárnap délelőtt és délután!
A Tenebris és a Solaris szaunákban kérjük a szaunalepedő vagy a szaunaruha használatát a programok ideje alatt és azok között is. A Vitál Központ és fürdőnk többi része fürdőruhában látogatható.
A Vitál Központ vendégei Keve Gyöngye ásványvizet és gyógyteát fogyaszthatnak. További feltöltődés a termálvíz és a gyógyvíz által, beltéren ( Fedett Fürdő és Vitál Központ) és strandunk területén lehetséges.

Relaxációs szaunaest - Vasárnap

Vasárnap esténként relaxációra alkalmas tematika mentén összeállított programokkal várjuk Vendégeinket!

Fontos információ!
 A május 27.-ei strandnyitás után megváltozik a medencehasználati rend a vasárnapi szaunaestek időtartamában. Vasárnaponként a Vitál Központ 18.00 órától, a Fedett Fürdő 20.00 órától látogatható a fürdőruhamentes estre érkező Vendégek számára. A strandon található kültéri medencék a 20.00 órai strandzárás után nem elérhetők, strandunk zárva tart, a takarítási munkálatok megkezdődnek. 

Hétköznap délutáni szaunaprogramok

Hétköznaponként standard szaunaprogramokkal várunk minden érdeklődőt!

Programjaink Vitál Zóna, Komplex Zóna vagy Day Spa jeggyel látogathatók. 

SzaunaetikettSzaunaetikett kezdőknek és haladóknak, azaz a szaunázás alapvető szabályai

 
Szaunázást ne kezdjük se jóllakottan, se éhgyomorra. Ittasan vagy másnaposan kerüljük a szaunát. Ne viseljünk ékszert, hiszen ezek átforrósodhatnak. Aktív sport után ajánlott 20-30 perc nyugalmi állapot a szaunázás megkezdése előtt. Fürdőruhás szaunában fontos olyan fürdőruhát választani, ami jól tűri a forróságot, kicsi a műszáltartalma és minél kisebb részen fedi a testet, hogy ne zárja el az izzadság párolgásának útját. Magyarországon egyre elfogadottabb a tradicionális, fürdőruhamentes szaunázás. Fürdőnkben is van erre lehetőség szerdánkén, péntekenként és vasárnaponként, szaunaestek fromájában. Ilyenkor a Vitál Központ és a Fedett Fürdő is fürdőruhamentesen használható, az egészséges szaunázás jegyében, a szaunaetikett protollja mentén. Továbbá klasszikus program napok alkalmával ( hétköznap délutánonként, szombaton és vasárnap) a Tenebris és a Solaris szauna szintén csak szaunalapedőben vagy szaunaruhában látogatható. A többi részleg fürdőruhás. Mindkét szaunázás esetében fontos a szaunaleped vagy a saját törülköző (nem műszálas) használata. Szaunázás előtt zuhanyozzunk le, hogy minél kevesebb vegyszer maradjon a bőrünkön, majd töröljük magunkat szárazra. A szaunázást száraz testtel kezdjük meg. A nedves test nehezebben kezd el izzadni. Papucsban ne lépjünk be a szaunába, hiszen egyrészt megolvadhat, másrészt szintén káros anyagok szabadulhatnak fel belőle a hő hatására. A szaunába a lehető leggyorsabban lépjünk be, az ajtót pedig feleslegesen ne nyitogassuk. Amennyiben több szintes szaunába lépünk be, fontos tudni, hogy minél magasabbra ülünk, annál intenzívebb a szauna hatása. A már bent tartózkodó társainknak illik köszönni. Válasszunk egy helyet, ahol végig fogjuk ülni azt az időt, amennyit kényelmesen elviselünk. A szaunalepedővel/törölközővel terítsük le a padozatot minden részen, ahol a testünkkel érintkezik, beleértve a talpunkat is. Élvezzük a test és a lélek szabadságát. A szaunázás gyakorlást igényel, általában 6-8 alkalom után sikerül megismerni magunkat, kideríteni, hogy melyik magasságban és mennyi időn keresztül érezzük kellemesnek. Ez az időtartam mindenkinél folyamatosan változik, több szaunázással növelhető és a szervezet is szoktatható hozzá. Viszont tartsuk be a szaunamenetenkénti 8-12 percet és egy alkalommal sem maradjunk tovább 15 percnél. Figyeljünk a szaunában egymásra, ha valaki nem tartaná be a szabályokat, tapintatosan figyelmeztessük, segítsünk neki megismerni és élvezni a szauna adta örömeket. Lehetőség szerint ne beszélgessünk hangosan a szaunában, hagyjuk, hogy a velünk szaunázók pihenhessenek, ne zavarjuk őket. Élvezzük a csendet és hagyjuk, hogy más is ezt tegye.
Szaunázás után mindenképpen tartsunk pihenőt két szaunázási fázis között, ami legalább addig tart, mint amennyi időt a szaunában töltöttünk. Várjuk meg hogy testünk lehűljön, hogy utána újra kezdhessünk mindent előröl. Közvetlenül szaunázás után egy tiszta vizes tusolás elengedhetetlen, csak ezután használjuk a csobbanómedencét.  A csobbanómedence használata tusolás nélkül nemcsak a higiéniára van rossz hatással. Méreganyagokkal szennyezi a medence vizét, továbbá a hirtelen megmártózás magában hordozza az összeomlás veszélyét is. A folyadékpótlásról se feledkezzünk meg. A szaunázási ciklusok egészséges mértéke maximum napi 3-4 szaunamenet a közte lévő pihenőkkel. Ennél több időt ne töltsük a szaunában, mert ezzel már túl terhelnénk a szervezetünket. Heti egyszeri szaunázással már nagyon sokat tehetünk egészségünkért.


SzaunakultúraFürdőnk SPA részlegéhez kapcsolódó Vitál Központjában
a kezdetek óta a hagyományos finn szauna kultúrát szerettük volna meghonosítani. Hazai szakmai szervezetekhez, közösségekhez kapcsolódva alakítottuk ki a szaunázás helyszíneit, programjait. Képzett szaunamestereink mellett vendég szaunamesterek is rendszeresen tartanak programokat, főként a szerdai és a pénteki hagyományos, fürdőruhamentes alkalmakon. Hétköznapokon, napi három felöntéssel készülünk, szombaton az egész napos programok éjszakába nyúlóan kerülnek megrendezésre, vasárnaponként a délutáni relaáxcióé a főszerep. Ünnepi és kiemelt időszakokban mindig extra mennyiségű programmal készülünk. Célunk, hogy a lakosság körében minél elterjedtebb és népszerűbb szaunázási formává váljon a hagyományos szaunázás. Szakmai rendezvényeknek, SzaunaClub és Magyar Szauna Szövetség tagként, évente két alkalommal adunk helyszínt. Szakmai kapcsolatokat ápounk a SzaunaKör közösségével, igyekszünk a lehetséges szakmai platformokon képviselni magunkat.

Helyszínek

TENEBRIS SZAUNA

Legújabb, 2022. februárjában átadott, 45 fő befogadására alkalmas finn szaunánk 
94-100°C-os hőmérsékleten 10-30%-os páratartalom mellett gondoskodik a teljes szaunaélményről. Hétköznap délutánonként állandó (standard) programjainkat ismerhetik meg, míg szombaton és vasárnap szaunafelöntéseink egy része is itt kerül megrendezésre. A hagyományos finn szaunakultúra jegyében megrendezésre kerülő szerdai, pénteki és vasárnapi fürdőruhamentes szaunaestjeinknek is méltó helyszíne. Tenebris szaunánkban a helyszínnek megfelelően kialakított hangulatvilágítás teszi teljessé a képzett szaunamestereink által bemutatott, showelemekkel fűszerezett felöntéseket, programokat.
Tenebris szaunánk forgalomtól függően, szakaszosan, a délutáni óráktól üzemel, kizárólag fürdőruhamentes formában (a programok között is), szaunalepedővel és szaunaruhában használható.
 

SOLARIS SZAUNA (korábban Mesterszauna)
A forgalomtól függően, szakaszosan üzemelő, 35 férőhelyes klasszikus finn szaunánkban szakképzett szaunamestereink várják Vendégeinket egyedi programjainkkal. Szerdán, pénteken és vasárnap fürdőruhamentes esteket tartunk a hagyományos finn szaunakultúra jegyében. Ezen estek egyik helyszíne a Solaris szaunánk. Ebben a szaunában 94-100°C-os hőmérsékleten, 15-30%-os páratartalom mellett adhatjuk át magunkat a szaunázás nyújtotta élményeknek. Kizárólag fürdőruhamentes formában (a programok között is), szaunalepedővel és szaunaruhában használható.


 


DOLIUM SZAUNA
A különleges kialakítású, hordó formájú, egyedi fényjátékkal hívogató finn szaunánk 90-100°C-os hősmérséklettel, 10-30%-os páratartalommal a különleges szaunaélményeket kereső vendégeink kedvenc helyszíne. Dolium szaunánk fürdőruhában is használható.


 

INFRASZAUNA
A hagyományos finn szaunákban a kabin levegőjének hőmérsékletét növeljük, majd ez a levegő melegíti fel a testünket. Az infraszaunában ellenben alacsonyabb hőmérséklet, azaz 40-60°C mellett élvezhetjük a szauna jótékony hatásait, ezáltal kevésbé is terheljük meg a szervezetünket. Működési elve épp ellentétes a hagyományos szaunákéhoz képest, itt az infrasugarak behatolnak a bőr alá, és belülről melegítik fel a testünket. Az infraszauna használata éppúgy egészséges, mint a finn szaunáké, azonban az infraszaunában keletkező verejték 70-80%-a víz, a maradék az emberi szervezetre káros anyagok együttese, azaz salakanyag, míg a finn szaunákban keletkező verejték 98%-a víz. A nyirokfolyadék intenzív keringetése révén fogyókúra és alakformálás szempontjából is kedvezőbb hatású a finn szaunákhoz képest. Sejtregeneráló és pórustisztító hatásának köszönhetően látványos hatása van bőrünkre.


 
 
GŐZKABIN
A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszik testünket, nyugtatják idegeinket, kitisztítják légútjainkat, pezsdítik vérkeringésünket, bőrünket vitalizálják. A gőzfürdőnk sűrű ködében a levegő páratartalma elérheti a 95-100%-ot, míg a hőmérséklet 30-34°C között marad. A gőzkabinban töltött idő nemcsak relaxál és feltölt, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is. A gőzkabinban az alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom miatt a test lassabban melegszik fel, kíméletesebben izzaszt, és azok is szívesen használják, akik a finn szauna magas hőmérsékletét nem viselik jól.
 

 
 
TEPIDÁRIUM
A tepidárium egy olyan langyos melegedőhelyiség, amelyben a mozaikcsempével kirakott falakat, kőágyakat és padlót az emberi testtel közel azonos hőmérsékletűre fűtik fel. A kellemes testmelegben a testünk annyi meleget ad le, amennyit felvesz, a hőfelvétel-leadás pedig méregtelenít, oldja a stresszt, javítja a keringést, erősíti az immunrendszert. Tepidáriumunk jótékony hatásait 30-34°C-os hőmérsékleten, 35%-os páratartalom mellett élvezhetjük.


 

SÓSZOBA
A természetben megtalálható sóbarlang mesterségesen kialakított formája, ahol a sóbarlang mikroklímáját kősóval borított falakkal szimulálják. Segíti az ellazulást, a légtérbe porlasztott szemcsék gyógyítóan és megelőzően hatnak a légúti megbetegedésekre.  Sókabinunk kellemes 20-24°C-os hőmérsékleten 55-75%-os páratartalommal relaxáló kikapcsolódást nyújt.
 


 

HIDEGVIZES CSOBBANÓMEDENCE
Szaunázás utáni felfrissülés helyszíne e medencénk, amelyben hidegvizes nyakzuhany (kézi vezérléssel működtethető) is Vendégeink rendelkezésére áll.
 


 

TERMÁLVIZES ÜLŐMEDENCE
Az egyedi hangulatú, mozaikcsempével burkolt, 35°C-os szabadtéri, ám fedett kialakítású medencénkben tökéletes az ellazulás két szaunaprogram között.
 
 

 

KNEIPP TAPOSÓ
A Kneipp-taposó tulajdonképpen egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent. A részekre osztott Kneipp medencében hideg illetve meleg vizes egységek váltják egymást, aljukon pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak, melyek lágyan masszíroznak és javítják a vérkeringést. A Kneipp taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat. A Kneipp terápiát alkalmazzák keringési zavarok esetén, feszült izmok és kimerültség esetén is. 
 
 

 
 

FÖLDSZINTI ÉS EMELETI NAPOZÓTERASZOK
Napágyak, padok teszik lehetővé a szabadtéri napfürdőzést.

Ősszel és télen GRÁTISZ használható a kültéri CARACALLA termálvizes élménymedencénk, október 12.-től, az alábbiak szerint: 


Hétfő:         08.00 - 21.00 óráig
Kedd:         08.00 - 21.00 óráig
Szerda:      08.00 - 20.00 óráig
                  20.00 - 00.00 óráig (a fürdőruhamentes szaunaest vendégei részére fenntartva)
Csütörtök:  08.00 - 21.00 óráig 
Péntek:      08.00 - 20.00 óráig
                  20.00 - 01.30 óráig (a fürdőruhamentes szaunaest vendégei részére fenntartva)
Szombat:   08.00 - 01.00 óráig
Vaárnap:    08.00 - 18.00 óráig
                  18.00 - 23.00 óráig (a fürdőruhamentes szaunaest vendégei részére fenntartva) 

DAY SPA - KOMPLEX WELLNESS ÉLMÉNYEK

Regeneráló szaunázás, gyógyvizes pezsgés, frissítő úszás, kényeztető aromaolajos masszázs és egy csésze kávé, helyben sütött péksüteménnyel, Day Spa belépőjeggyel! 

DAY SPA jegyünk kedvezményes wellness szolgáltatásokat tartalmaz:
►Komplex Zóna jegyet, mely érvényes a Fedett Fürdőbe, Vitál Központba, kültéri Caracalla termálvizes élménymedencére és a Strandra.*
►25 perces aromaolajos masszázst, többféle illat-, és hatóanyag változatban, igény szerint.
►Egy csésze kávét és egy frissen sütött péksüteményt
* A szabadtéri strand megnyitásának tervezett időpontját hamarosan közzétesszük. Addig ez a belépőjegy a jelenlegi szolgáltatásai területre érvényes: Fedett Fürdő, Vitál Központ, kültéri Caracalla termálvizes élménymedence.

Belépőjegyek:
https://bit.ly/3tZDX1R


Képgaléria