Kedvezményes ajánlatok

DAY SPA JEGY - KEDVEZMÉNYES KOMPLEX WELLNESS ÉLMÉNYEK minden nap!

Kedvezményes Day Spa jegy, a teljes feltöltődésért, hétköznapokon és hétvégén is! 

Regeneráló szaunázás, gyógyvizes pezsgés, frissítő úszás, beltéri és kültéri fürdőzés, kényeztető aromaolajos masszázs , frissítő jeges kávé, egy felejthetetlen, termális élményekben gazdag napért.

Ráckevei lakos kedvezmény

Ráckevei lakos kedvezmény, az állandó lakcímkártyával rendelkező helyi lakosoknak!
Örömmel tájékoztatjuk a ráckevei lakosokat, hogy a Város és a Fürdő vezetősége közötti együttműködésnek köszönhetően 2024. május 01-től nagyobb mértékű kedvezményt kínálunk az állandó lakcímkártyával rendelkező ráckevei lakosok részére.

Super Day Spa - kedvezményes belépőjegy hétköznapokra!

SUPER DAY SPA , a szuper HÉTKÖZNAPI wellness élmények belépője!
Kedvezményes belépőjegy, masszázs, ebéd, jeges kávé, egy belépőjegybe csomagolva. 

Zárás előtti belépőjegy kedvezmény

Kedvezményes belépőjegyváltás zárás előtt 90 perccel Komplex Zóna jegyek esetében, péntek és szombat kivételével bármely napokon, illetve az Aqua Park (strand) részlegünkre 16.00 órától.
 

Születésnapos kedvezmény

Kedvezményes belépőjegy, születésnapjukat ünneplő Vendégeink részére! 

GyógyászatFürdőnk egyik kiemelt szolgáltatási köre, a gyógyászati kezelések. Az ide tartozó szolgáltatásaink alapvetően a bevizsgált gyógyvizünkre épülnek, de emellett gyógymasszázzsal is kiegészülhet a javasolt gyógykezelés. Az egyes szolgáltatások árjegyzék szerinti árakon érhetők el, de szakorvosok is felírhatják azokat, mint OEP támogatott kezeléseket. Panaszok esetén, az egyes szakorvosi rendelésekre, a háziorvosok adhatnak beutalót. 

Szakorvosok, akik gyógyászati szolgáltatásainkat kiírhatják: 
reumatológus,
fizioterápis szakorvos,
mozgásszervi rehabilitációs szakorvos,
fikiális medicina,
rehabilitációs orvoslát szakorvosa,
ortopéd szakorvos.
 

Szolgáltatások

Gyógyászati részlegünk az alábbi szolgáltatásokkal várja az érintetteket: 
 
Balneoterápia - A Kevei Gyógyvíz jótékony hatásainak kiaknázása ülőfürdőzéssel, a fürdő zóna vagy a szabadtéri strand területén található gyógyvizes medence használatával. (Két órás jegy – kódja 01.)
A gyógyvizes gyógymedence igénybevétele azon szolgáltatóknál lehetséges, ahol több különböző hőfokú medence áll rendelkezésre. A fürdő három különböző vízhőfokú gyógyvizes medencével rendelkezik. A medencék paramétereit az üzemeltetési szabályzat részletesen tartalmazza. A különböző vízhőfokú gyógyvizes medencék mellé jól látható helyen óra kerül felhelyezésre. Az orvosi előírások betartása érdekében két óránként ellenőrzésre kerülnek a gyógymedencék vízhőmérsékletei a megfelelő vízhőfok folyamatos biztosítása érdekében.

Kémiai tényezők:
A kémiai anyagok a bőrön keresztül szívódnak fel és ezzel befolyásolják a szervezet reakcióit.

Diagnózis, indikáció, javasolt kezelésfajták: 
ortopédiai műtétek utáni állapotok, végtagsérülések utáni állapotok, gerincsérülés utáni állapotok neurológiai tünetek nélkül, gerincsérülés utáni állapotok neurológiai tünetekkel, rheumatoid arthritis és egyéb arhtritisek spondylanthiritis ankylopoetica, arthrotis, krónikus vertebrogén derékfájás, osteoporosis


 
Orvosi gyógymasszázs – a gyógymasszőr által végzett kezelés, 20 percben, előzetes bejelentkezés alapján (Kódja 06. )

A gyógyító masszázs javítja a vérkeringést azáltal, hogy elősegíti a vér áramlását végtagokból a szív felé. A simító mozdulatok, melyeket „effleurage"-nek nevezünk, növelik a friss vér áramlását, amely tápanyagokat és oxigént szállít a szerveknek és az izmoknak. A gyógyító masszázs elősegíti az izmok relaxációját és megnyúlását, enyhíti a feszességet, továbbá elősegíti a toxinok eltávolítását. Serkenti a pangó területek friss vérellátását, friss tápanyagokat, oxigént szállít a fáradt izmoknak és segít az izomműködés során keletkező tejsav eltávolításában. Ez az anyagcseréből visszamaradó végtermék, amely ha feszes izomszövetben marad, képes kristályosodni és fájdalmat okozni. A gyógyító masszázs nyugtatja az idegeket, kellemes érzést nyújt, s megteremti a test és a lélek egyensúlyát. A gyógymasszázs orvosi utasításra végzett gyógyító célzattal alkalmazott kezelés, melyet általában kapcsolnak más gyógyeljárással – különféle fizikoterápiás kezeléssel, valamint gyógytornával. Ebbe a kategóriába soroljuk a szegment-, kötőszöveti- és a csonthártyamasszázst.
Orvosi gyógymasszázst az 5/2004.(XI.19.) EüM rendelet 2.számú melléklete értelmében gyógymaszőri képesítéssel rendelkező végezhet.

Ellenjavallatok: lázas megbetegedés, bármely szerv- vagy szervrendszer heveny gyulladása, csont-, izületi, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakasza, trombózis, felületi vénák gyulladásos megbetegedése, vérzékenységgel járó megbetegedések, leromlott, legyengült állapot.
A tevékenység végzéséhez általunk biztosított tárgyi és személyi feltételek:
a kezelések az erre a célra kialakított gyógymasszőri helyiségekben folynak. A mosható, többször használható kezelőkendő ára 300 Ft. Kérjük, mindig hozzák magukkal.

Diagnózis, indikáció, javasolt kezelésfajták: 
ortopédiai műtétek utáni állapotok, végtagsérülések utáni állapotok, gerincsérülés utáni állapotok, neurológiai tünetek nélkül, gerincsérülés utáni állapotok, neurológiai tünetekkel, koponyasérülések, rheumatoid arthritis és egyéb arhtritisek, spondylanthiritis ankylopoetica, arthrotis, cronikus vertebrogén derékfájás, osteoporosis, egyéb neurológiai betegségek következtében kialakult állapotok.Víz alatti vízsugármasszázs, azaz tangentor kezelés. A kezelés a tangentor szobában történik,  gyógyvízzel feltöltött kádban. A tangentor kezelés víz alatti masszírozást jelent nagy nyomású vízsugár segítségével. A kezelés időtartama 20 perc,mely előzetes bejelentkezés alapján történik. ( Kódja 07.)

A vízben rejlő közérzetjavító és egészségmegőrző, méregtelenítő vagy immunerősítő lehetőségek iránt egyre nagyobb az érdeklődés a betegek és a gyógyításban közreműködők körében egyaránt. A hidroterápia összefoglaló neve a szaunának, a forró kádfürdőnek, az ülő- és lábfürdőnek, a vízsugármasszázsnak a tengervíz-terápiának, és az ivókúrának. A fürdőkúrák nagyon előnyösen befolyásolják a légzést, az anyagcserét, a vérkeringést és a szervezet hőháztartását. A víz felhajtóereje tehermentesíti a gerincet, a végtagok ízületeit, így a páciens fájdalom nélkül vagy könnyebben tudja mozgatni az izmait. A víz alatti sugármasszázs a balneoterápia, a hidroterápia és a víz mechanikus hatásán alapuló kezelés. Ezt a kezelési eljárást speciális kádban, tangentor készülékkel végzik, amely 6 atmoszférás nyomást képes előállítani. A masszírozás erősségét és hatását az alkalmazott víznyomás (ált. 0,7-2,0 atmoszférás nyomással végzik), a kezelés intenzitása (a tangentorcső kifolyójának mérete ált. 13-ról 8-9 mm-ig csökkentik), és a víznyomás intenzitása (a kifolyó és a bőr távolsága 30-tól 10 cm-ig) határozza meg. A kezelést indifferens hőfokú, vagy annál kissé melegebb hőfokú vízben végezzük. Lassú körkörös mozdulatokkal, a vénás folyásnak megfelelően a terület perifériájától a proximális része felé haladva. A kezelés lehet egy testrészre vagy egész testre kiterjedő. Hason és emlőtájékon nem alkalmazható! Víz alatti sugármasszázst az 5/2004.(XI. 19.) EüM rendelet 2. számú melléklete alapján fürdősmasszőr, gyógymasszőr vagy fizikoterápiás asszisztensi képesítéssel rendelkező személy végezheti.

Diagnózis, indikáció, javasolt kezelésfajták: 
Ortopédiai műtétek utáni állapotok, végtagsérülések utáni állapotok, gerincsérülés utáni állapotok, neurológiai tünetek nélkül, gerincsérülés utáni állapotok, neurológiai tünetekkel, koponyasérülések, rheumatoid arthritis és egyéb arhtritisek, spondylanthiritis ankylopoetica, arthrotis, cronikus vertebrogén derékfájás, osteoporosis, egyéb neurológiai betegségek következtében kialakult állapotok.Víz alatti csoportos gyógytorna heti két alkalommal, hétfőnként és péntekenként, alkalmanként 25 percben.
(Kódja 08.) (Átmenetileg szünetelő szolgáltatás.)

A hidroterápiás kezelések során a gyógykezelésben csak a víz fizikai hatásait - a víz felhajtóerejét, hidrosztatikai nyomását és hőmérsékletét – hasznosítják. Legfontosabb kezelési lehetőség a vízi torna, mely a szárazföldi gyógytorna mellett a fizioterápiás eljárások alapja. A víz alatti kezelés egy speciális sorrendben alkalmazható egyszerű és összetett gyakorlatok teljes sorát jelenti, melyek mind egyéni, mind csoportos formában alkalmazhatók. Adható önálló kezelésként is, de leggyakrabban más fizioterápiás eljárással is kiegészítik. A speciális torna összeállításánál a víz hatófaktorait – a mechanikai, termikus, és kémiai tényezőket – is figyelembe kell venni. A felhajtóerő hatására a vízben mozgó emberi test súlya a fej súlyát leszámítva a normál testsúly 3,6 % -a lesz.
Általános hatásai: az ízületek tehermentesítése (a gravitáció kikapcsolása, izomrelaxáció), csökkent fájdalomérzet, az ízületi mozgáspálya növelése, a mozgás síkjának megváltoztatásával a felhajtóerő ellenállásként alkalmazható, kedvező pszichés hatás. A kilégzést támogatja, könnyíti, a belégzést nehezíti. Segít az egyensúlyi helyzet megtartásában, az alsó végtag izmait komprimálva, nyomás alatt tartva a vénás keringést javítja, terheli a keringést, fokozza a kiválasztást.
A hidrosztatikai nyomás a vízben tartózkodó ember egész testének felületére hat és a vízbemerülés mértékével fokozódik. A vízben mozgó test a víz tömegével szemben fejti ki hatását, ezzel az izmok ellenállással szembeni működése jön létre. Gyors mozgásnál a súrlódás a mozgás sebességének négyzetével nő.
A súrlódás általános hatásai: az agonista és antagonista izmok erősítése, a keringés növelése, fokozatos terheléssel járó fizikai kondíció, állandó tréning kialakítása.

Termikus tényezők: A víz fizikai hatásai közül legerősebb ingerek a nyomás és a felhajtóerő.  Vízi tornához optimálisan indifferens hőfokú vizet tartják, mely hőmérséklete ideális esetben alacsonyabb a test hőmérsékleténél. Ez fontos tényező a szív tehermentesítése érdekében. 

A kezelés az 5/2004. (XI.19.) EüM rendelet 2.számú melléklete értelmében gyógytornász, vagy központi idegrendszeri megbetegedés esetén szomatopedagógus képesítéssel rendelkező személy vezetésével történhet.

A vízi tornák általános kezelési ideje 20-30 perc, rendszerességét és intenzitását a csoport vagy egyén általános állapota, és kórképének jellemzői határozzák meg. A tornát 120-140 cm magas, indifferens hőmérsékletű vízben ajánlott végezni. Helyszíne a fedett fürdőben található úszómedence, melynek átlagos vízhőmérséklete 28 Celsius fok.

A gyógyfürdőellátás ellenjavallata: ha a beteg közlekedésre képtelen, felügyeletet igényel, kooperációs képessége korlátozott, aphasias, illetve, ha incontinens.


Árlista

Kedves Vendégeink!

A gyógyászati kezelések árai 2024.május 21.-től az alábbiak szerint megváltoztak. Továbbra is szeretettel várjuk egészségmegtartó és rehabilitációs célú kezeléseinkre vendégeinket.

Hogyan igényeljünk gyógyászati szolgáltatásokat , TB támogatással?

Mit kell tenünk?

Első lépésként a háziorvosunkat kell felkeresnünk a mozgásszervi panaszokkal. Ő–indokoltság esetén – beutalóval tovább küld minket a területileg illetékes, vonatkozó járóbeteg szakrendelésre. Általában reumatológushoz, ortopéd- vagy fizikoterápiás szakorvoshoz vezethet az út. A szakorvosok leggyakrabban gyulladásos és kopásos ízületi bántalmak esetén állítanak ki beutalót, hogy gyógyfürdőkúrán kezeltethesse magát a beteg.

A ráckevei Szakorvosi Rendelőintézet reumatológiai osztályán dr. Kovács Magdolna doktornő várja a pácienseket. 
Rendelési ideje: 
kedden: 08.00 - 16.00 óráig.
szerdán 08.00 - 16.00 óráig.
csütörtökön: 08.00 - 16.00 óráig.

Helyszín: I. számú épület, II. emeletRáckeve, Szent István tér 17.

Telefon: (06-24) 519-200;519-400 /352-es mellék


Mi tartozik a fürdőgyógyászati ellátások körébe?

Különböző hidro-, balneo-, mechano-, és termoterápiás kezelések, melyek közül a társadalombiztosítási (TB) támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátások a következők (a kezelések átlagos időtartamával) a ráckevei Aqua Land fürdőben: 

                • gyógyvizes gyógymedence, 30 perc
                • orvosi gyógymasszázs, 20 perc
                • víz alatti vízsugármasszázs, 15 perc 
                • víz alatti csoportos gyógytorna, 25 perc

Mikor, mennyi kezelés vehető igénybe?

A gyógyfürdőzésre vonatkozó szabályok értelmében tb-támogatással évente két kúrán vehet részt a beteg. Egy kúra keretén belül: legfeljebb négy különböző fajta rendelhető, ellátásfajtákként 15 alkalomra (a kúra az azt alkotó ellátásfajták számának megfelelően 15, 30, 45 vagy 60 kezelés lehet).

A gyógyászati ellátást rendelő orvos orvosszakmailag indokolt esetben a kúrát alkotó egyes ellátások keretében igénybe vehető kezelések számát az előző keretektől eltérően is meghatározhatja, de az ellátásfajták tekintetében nem lehet kevesebb, mint 6 és nem lehet több, mint 20 alkalom.

A kúrára minden esetben vinni kell a szakorvos által kiadott kezelőlapot, amelyre feljegyzik az elvégzett kezeléseket.

Meddig lehet felhasználni a vényt?

Az ellátást rendelő vény kiállításának napjától számított 30 napon belül meg kell kezdeni a kezeléseket. A vény a gyógyászati ellátás igénybevételének megkezdésétől számítva 8 hétig érvényes.

Mit kell tenni a kúra végén?

A kúra befejezését követő három héten belül a beteg a nála lévő kezelőlapot köteles a gyógyászati ellátást rendelő orvosnak ellenőrző vizsgálat során átadni. Aki az ellenőrző vizsgálaton nem vesz részt, a kezelőlapot nem adja le, újabb kúrára nem jogosult.

 

OEP információk

A gyógyászati szolgáltatásaink  OEP beutalóval is igénybe vehetők.
Keresse fel reumatológusát, és kérjen beutalót szolgáltatásokhoz. A vényen szerepeltetni kell az Ön személyes adatait, a gyógyászati ellátások megnevezését és mennyiségét kóddal együtt, a szolgáltató megnevezését. A reumatológustól kapott beutaló és kezelőlap segítségével regisztráljuk Önt, és megkezdődhet a kúra, melynek segítségével kedvezményesen veheti igénybe a gyógyvíz jótékony hatásait, valamint a gyógyászati részleg szolgáltatásait. 


TSMT VizsgálatA TSMT (Tervezett Szenzomotoros Tréning) egy szenzomotoros vizsgálatot (ÁMV, LongiKid)  és arra építhető több száz fejlesztő feladatot magába foglaló mozgásterápia. A módszer megalkotója Lakatos Katalin Ph D. A terápia célja hogy segítse a gyermeket még jobban funkcionálni az otthoni, óvodai és iskolai környezetében. A szülőnek pedig segítséget nyújt abban, hogy hogyan bánjanak gyermekükkel mert az idegrendszeri érettlenséget kinőni nem lehet, maximum tünetváltás következik be.

Mi is az a TSMT?
Abban,  hogy gyermekünkből sikeres, kiegyensúlyozott, jól helytálló kisóvodás, iskolás majd felnőtt váljon fontos szerepet játszik  idegrendszerének megfelelő érettsége. Mi szülők mind arra vágyunk, hogy gyermekünk minden életkorban könnyedén vegye az elé gördülő akadályokat.  Ez a terápiás lehetőség idegrendszeri érettlenség esetén ebben nyújthat segítséget.
 
Honnan tudhatjuk, hogy életkorának megfelelő érettségű e gyermekünk?
Idegrendszeri érettlenség esetén a gyermek idegrendszerébe bejutó információk felvétele , feldolgozása és azok összekapcsolása hibás, hiányos lesz. Mindez hatással lehet az általa adott válaszreakciókra: beszédében, írásában gondolkodásában, szociális viselkedésében érettlenségre utaló tünetek jelentkezhetnek.
 
Miért veszélyes , ha érettlen az idegrendszer?
A gyermek teljesítménye kortásaitól elmaradást mutat.
Nehezítheti a zökkenőmentes iskolai beválást
Önértékelési problémákat okozhat
Terápia nélkül a spontán érés folyamán nem várható teljes bejavulás
A vizsgálatról röviden
A terápiát minden esetben vizsgálatnak kell megelőzni, melynek célja a gyermek tüneteinek feltérképezése és amennyiben fennáll az idegrendszeri érettlenség, az érettlenség szintjének megállapítása.
A LongiKid© egy olyan neuro-szenzomotoros vizsgálat, amely alkalmas a gyermekek mozgásos és kognitív, figyelmi fejlődésprofiljának jellemzésére 3 hónapos kortól 11 éves korig, és mellyel azonosíthatóak az eltérően fejlődő funkciók és az idegrendszeri érési zavar.

Miben tud segíteni a TSMT?
Szenzomotoros vizsgálata során feltérképezi a gyermek idegrendszerének érettségi szintjét
Felkutatja vezető és kísérő tüneteket
Személyre szóló terápiát alkalmaz
Regresszív terápiát alkalmaz: az elakadástól felfelé építkezik.
Tünet csökkentő, megszüntető hatása van
Jó alapot nyújthat a gyermekkel foglalkozó más szakemberek munkájához pl: logopédus, fejlesztő pedagógus..
Leggyakoribb érettlenségi tünetek:
Megkésett mozgásfejlődés ( nem fordul, nem kúszik, nem mászik..)
Megkésett beszédfejlődés
Bizonytalan egyensúlyérzék
Mozgáskoordinációs problémák
Finommotorikai és grafomotorikai gyengeség
Motoros ingerkeresés, hyperaktivitás
Figyelmi gyengeség, csapongás
Tanulási nehézségek
SNI
Autizmus
Beilleszkedési, szocializációs problémák
Szabálykövetési gyengeség

Czinder Zita a helyszínen, előzetes időpont-egyeztetés után komplex LongiKid© vizsgálatot végez. A további terápiás folyamat helyszíne Monor. 

Időpontkérés, kapcsolat: +36305211837
czzita@gmail.com