Hírek


Az Aqua Land Termálfürdő számára kiemelten fontos, hogy naprakész kommunikációjával tájékoztassa Vendégeit olyan információkról, melyek befolyásolhatják látogatásukat, ittlétüket. Ebben a menüpontban olvashatnak többek között üzemeltetési információkról, közelgő programokról, eseményekről, azok sajátosságairól. 

Mediterrán Bisztró a Foodorán!

A Mediterrán Bisztró finomságai mostantól nemcsak helyben fogyasztással kérhető, hanem házhoz szállítással is rendelhető! 

Frissen és  helyben készült streetfood és fastfood jellegű ételeink széles spektrumú kínálata bőséges adagokban és kedvező árakon kapható.  

Kiszállítási területek, díjak: 
Ráckeve: 599 Ft
Szigetbecse, Szigetszentmárton: 799 Ft
Szigetújfalu: 1.099 Ft
Makád, Lórév, Kiskunlacháza: 1.299 Ft

Csomagolás: 
30 Ft - 300 Ft-ig, csomagolástól függően. 

Fizetési módok: 
készpénz
bankkártya
SZÉP kártya

A megrendeléseket a fürdő nyitvatartásával megegyező időtartamban várjuk személyesen, vagy a +3630/446-0760 telefonszámon, illetve a  Foodorán keresztül!
RE-POHÁR rendszer fürdőnkben!

A környezettudatosság jegyében április 20.-tól RE-POHÁR rendszert vezetünk be fürdőnk területén!

Eldobható poharak helyett, tartós Aqua Land pohár
a Mediterrán Bisztróban,
a Caracalla Bárban,
a Vitál Központ teapultjánál,
a későbbiekben a Camping Bisztróban,
főszezonban a Vízi Bárban!

Óvjuk együtt a természetet AQUA LAND repohárral! 

Kiadó fagyis pavilon a strand területén!

A közelgő strandszezonra az értékesítéshez szükséges berendezésekkel együtt
FAGYIS PAVILON kiadó!
Érdeklődni lehet a karczagi@aqua-land.hu címen!


SZAUNAEST, KEDVEZMÉNYES DÍJON, SZÁLLÁSFOGLALÁSSAL!

Kedvezményes szálláslehetőség szaunaestek után Villaparkunkban!

Utazás helyett pihenjenek nálunk a  szerdai és vasárnapi szaunaestek alkalmaival. 
A szállásdíj magában foglalja a napi Komplex Zóna belépőjegyet, a szaunaest belépőjegyet, welcome drink-et, szaunalepedő-, és köntös használatot valamint ingyenes parkolást az apartman mellett. 
A szaunaprogramokról, szaunaestekről ITT tájékozódhatnak. 

Közvetlen foglalás online ide kattintva  vagy a villapark@aqua-land.hu címen.
További információ: 06 20 405 3355 


Fülesbagoly tehetségkutató az Aqua Land támogatásával

Fülesbagoly Tehetségkutató 2024
Debrecen – Budapest – Keszthely - Martonvásár


Számtalan újítással rendezik meg az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot, és minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra. A könnyűzenei versenyt ezúttal is Debrecenben, Martonvásáron, Budapesten és Keszthelyen rendezik meg. Utóbbi helyszínen a szervezők és a város idén először átadja a Keszthely Zenei Díjat. A legjobbak 10 fesztiválon, köztük a Szigeten, a SZIN-en, a Campuson és a Művészetek Völgyében léphetnek fel. Díjat ajánlott fel többek közt a MOME Design Szak, a Bagossy Brothers Company, valamint a Petőfi Rádió és TV, valamint az Aqua Land Termál-, és Élményfürdő. Egy zenekar fődíjként fürdőnkben és villaparkunkban pihenheti ki a verseny fáradalmait, ugyanis egy hosszú hétvégét tölthetnek el félpanziós ellátással a komplexumban.

A produkciókat a magyar zeneipar neves szaktekintélyei zsűrizik.

Miről szól?
A legnépszerűbb könnyűzenei verseny Magyarországon a legnagyobb hatású projekt kategóriában 2023-ban Civil Díjra jelölték a 2017-es indulás óta több mint 2.000 együttes, közel 10.000 zenész jelentkezett rá a közhasznú Fülesbagoly Alapítvány szervezi.

Mi a cél?
Minél több fiatal zenéljen, mert a zenélés örömet okoz és közösséget épít. olyan tehetségeket találjunk, akiknek 20-30 év múlva is lehet a koncertjükre menni, amikor már nem lesz aktív a Tankcsapda, a Quimby vagy Majka. a magyar kultúra, azon belül a magyar könnyűzene ápolása.

Mi a jövő?
2024-ben négy országos tehetségkutatót szervezünk az alábbi időpontokkal, helyszínekkel:
• május 5. Debrecen Nagyerdei Víztorony.
• június 9. Budapest Kobuci kert.
• augusztus 3. Keszthely Zenepavilon.
• szeptember 15. Martonvásár Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ.

A tehetségkutatókon megválasztják a legjobb énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, a legjobb frontembert.

A jelentkezés mind a négy versenyre elkezdődött a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mind a négy döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek.

A könnyűzenei verseny a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében, az Öröm a Zene rendszerében, 34 zenei szervezet, illetve zeneipari szereplő partnerségében jött létre. A rendezvény-sorozat támogatója az NKA Hangfoglaló Program. További információ a https://fulesbagoly.blog.hu/ oldalon található.
  

A kültéri Kevei Gyógyvizes ülőmedence üzemideje


Kedves Vendégeink! 

A kültéri Kevei Gyógyvizes ülőmedencénk üzemideje hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap 10.00 órától záróráig tart. Péntekenként a medence 22.00 óráig használható.  A kültéri Kevei Gyógyvizes ülőmedencénket továbbra is grátisz használhatják, bármelyik beltérre megváltott belépőjeggyel. 
Élvezzék télen is, szabadtéren a Kevei Gyógyvíz melegét.Regenerálódjanak, gyógyuljanak nálunk. 

A Kevei Gyógyvíz jótékony hatásairól  ITT olvashatnak. 
 

Online belépőjegy-, és bérlet vásárlás

Belépőjegy vásárlás kényelmesen, egyszerűen!

Weboldalunkon keresztül ONLINE is megvásárolhatók fürdőnk belépőjegyei, bérletei.

Online jegyvásárláshoz használható a képen látható QR kód, vagy ez a LINK.

Válassza ki a megvásárolni kívánt belépőjegyeket, bérleteket,  majd a felületen végig haladva, online fizetés után egy QR kódot tartalmazó bizonylatot küld rendszerünk. Érkezéskor recepciós kollégánk, a felmutatott elektronikus bizonylat alapján átadják a belépőjegyeknek megfelelő karszalagokat.

Belépőjegyek egyszerűen,ONLINE vásárlási lehetőséggel, az Önök kényelme érdekében! 


Élmények fürdőben, városban, szállás kényelmes apartmanokban!

Különleges, természetközeli szálláshelyeinkkel - közel a Dunához - , fürdőnk szolgáltatásaival és Ráckeve városának látnivalóival várjuk Vendégeinket!

A téli időszakban kellemes a városjárás az épített-, és történelmi kultúra elemeinek megtekintésével, a szombati Csónakos piacozással.

Tekintsék meg kedvezményes szállásajánlatunk villaparkunk apartmanjaiba és töltődjenek nálunk! 

Szállásfoglalás, ajánlatkérés:
villapark@aqua-land.hu vagy nyitóoldalunkon található banneren keresztül. 
További információ: 06 20 405 3355


Privát fürdőbérlés

A közelgő téli-ünnepi időszak páratlan wellness élményei privát fürdőhasználattal! 

További információ, ajánlatkérés:
Milkovics Diána értékesítési és marketing vezető
sales@aqua-land.hu


Privát wellness élmények kizárólagos használattal!

Páratlan wellness élmények privát fürdőhasználattal! 

További információ, ajánlatkérés:
Milkovics Diána értékesítési és marketing vezető
sales@aqua-land.hu


Munkahelyi képzések támogatása a PNP Sole Kft.-nél


Kedvezményezett neve: PNP SOLE Kft,
Projekt címe: 
Munkahelyi képzések támogatása a PNP SOLE Kft-nél
Projekt azonosítószáma: VEKOP-8.5.3-17-2018-00117
A projekt befejezési dátuma:  2021.11.30
A szerződött támogatás összege:  14 899 729,- HUF
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása: a projekt megvalósítása során munkavállalóink képzése zajlott le öt különböző témakörben: asszertív kommunikáció; konfliktuskezelés; digitális kompetencia fejlesztése; IPAR 4.0; együtt könnyebb (hatékony csapatműködés). A munkahelyi képzések során dolgozóink magasabb szintű tudást szereztek meg a jelzett területeken, amely tudást mindennapos munkavégzésük alkalmával hasznosítják úgy kollegális kapcsolataik kialakításában, kezelésében, mint szakmai tevékenységük keretein belül. Az oktatási szolgáltatás igénybevétele vállalkozásunk munkavégzési kultúráját fejlesztette, így ennek nyomán lényegében a szolgáltatást igénybe vevők is érzékelhetik e pozitív változások hatásait. 


 

FENNTARTHATÓSÁGI (ZÖLD) TÖREKVÉSEK AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS VÁLLALATI SZFÉRÁBAN

FENNTARTHATÓSÁGI (ZÖLD) TÖREKVÉSEK AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS VÁLLALATI SZFÉRÁBAN


2024. február 13-án került sor a DETOCS – DEcarbonising the TOurism Industry Post Covid-19 Support projekt második stakeholder találkozójára, Rácalmáson.

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.  2022. tavaszán – partneri szerepvállalással – több nemzetközti szervezettel közösen benyújtott, rövid nevén: DETOCS pályázata az Interreg Europe Program keretében pozitív elbírálásban részesült. Ennek következtében 2023. március 1-jén elkezdődött a projektmegvalósítás időszaka, amelynek keretén belül sor került a második stakeholder találkozóra, partnerszervezetünk által biztosított helyszínen, a Jankovich Hotelben, Rácalmáson.
A szakmai workshop tematikája a Fenntarthatósági (zöld) törekvések az önkormányzati és vállalati szférában cím köré épült.
A résztvevőket a KDMFÜ Nonporfit Kft. nevében Majoros Zsuzsanna, szakmai igazgató köszöntötte, aki kiemelte, az Ügynökség elhivatott a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség területén, illetve azon kívül működő jógyakorlatok láthatóvá tételében, illetve olyan megoldások adaptációjában, melyek lehetővé teszik, hogy a Térség fenntartható turizmusfejlesztése megvalósulhasson. Ehhez szektorközi együttműködések generálására és mérhető eredményekre van szükség.
A megnyitót követően Kocsis Eszter Mimi, a KDMFÜ Nonprofit Kft. nemzetközi projektmenedzsere ismertette a DETOCS projekt eddigi eredményeit. Ezt követően szakmai előadásokat hallhattak a meghívottak.
A fenntartható kerület alapkövei Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiája, megvalósítása, eredményei címmel, Baráth Andrea, a Fenntarthatósági, Ifjúsági, Civil és Nemzetiségi Osztály (Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat) osztályvezetője és Kiss Katalin, fenntarthatósági szakértő tartott előadást.
Jógyakorlatént bemutatásra került Óbuda-Békásmegyer fenntarthatósági stratégiája, amelynek fontos pillére a szektorközi összefogás (önkormányzat és annak intézményei, üzleti vállalkozások, civil szervezetek), továbbá felvázolásra kerültek a fenntarthatóság gazdasági, környezeti és társadalmi dimenzói is. A szakértő kiemelte, hogy elsődleges cél a pazarlás csökkentése, az okos kerület építése, valamint az együttműködések erősítése, mely területeken az önkormányzat már – országos szinten is – jelentős eredményeket ért el.
« Annak érdekében, hogy a kerület valóban fenntarthatóan működhessen a jövőben is, ki kell tűzni a fenntarthatósági fejlesztési célokat, valamint szükséges meghatározni a cél eléréséhez vezető utat, illetve mérni, visszamérni, megosztani a sikert és a tapasztalatokat » – húzta alá az előadó.

Fenntarthatóság – Mit és miért érdemes a hazai turisztikai szektor vállalkozásainak tudni? címmel Reizinger Zsófia, a BDO Magyarország ESG Tanácsadó Kft. ESG tanácsadója prezentált.
Bemutatta, mi is az az ESG, illetve hogyan segítheti a piaci és egyéb szereplők működését a három pillér figyelembevétele, tudatos tervezése. Az előadó felhívta a figyelmet a vállalatok esetében a transzparenciára, amely rendkívül fontos fenntarthatósági szempontból, majd ezeket turisztikai és humánerőforráshoz kapcsolódó példával is alátámasztotta. Aláhúzta, hogy az ESG szorosan összefügg a vállalati értékteremtéssel. Ezt követően kitért a jogi környezet bemutatására, megosztva, hogy a
 
(2023. évi CVIII.) « ESG törvény » értelmében milyen kötelezettségei vannak a vállalatoknak, ezen a területen.  Ezután felvázolta a  fenntartható turizmus egyik elsődleges célját, mely nem más, mint növelni a turizmus által a desztinációk számára okozott előnyöket, a negatív hatások csökkentése mellett.
Végezetül a tanácsadó kiemelte, hogy az EU célja a fenntartható és felelős válllati magatartás előmozdítása a globális értékláncon keresztül, ennek érdekében röviden bemutatta az EU vállalati fenntarthatósági jelentésről szóló irányelvét (CSRD) és az értéklánc átvilágításáról szóló (CSDDD) irányelv tervezetet  is.

Fenntarthatóság egy kereskedelmi bank szemüvegén keresztül témában Bolyán Róbert, az  UniCredit Bank Hungary Zrt. ESG igazgatója és Social Impact Banking vezetője adott elő. Előadásában kiemelte, hogy a bankszektor is törekszik a fenntarthatóságra, sőt már a ,,jövő elé’’ mentek további szakemberek felkészítésével, a Budapesti Gazdasági Egyetemmel együttműködve, önálló kurzus elindításával. A szakember példákon keresztül vázolta fel, hogy a bank szempontjából mit is jelent a fenntarthatóság (és felelősségvállalás) a környezet, társadalom és vállalatirányítás területén, a mindennapi működés során, külső és belső fókuszterületek mentén.
« Összefoglalva, új szemléletű gondolkodással, illetve az ESG-adatok meglétével és feldolgozásával jobb stratégiai döntés hozható a szervezet életében » – húzta alá a szakértő.Zöld fürdők, zöld szállodák címmel  dr. Ruszinkó Ádám, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület elnöke tartott előadást. Elmondta, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének jelenleg 455 tagszállodája van, köztük gyógy- és wellness szállodák is. A környezetvédelmi szempontok minél szélesebb körű figyelembe vétele érdekében a Szövetség 1993-ban indította el „Zöld szálloda” programját. Ez a megtisztelő cím két évig viselhető. A cím elnyeréséhez részletes, 60 elemből álló szempontrendszer társul, melynek része a létesítmény ökológiai lábnyomának kiszámítása és egy önértékelés elvégzése is. « Az önértékelés legtöbb elemének figyelembe vétele – természetesen a speciális jellemzők mellett – megfontolandó a fürdők esetén is, akár egyéni kezdeményezésre, akár szervezett kezdeményezés alapján kerül kialakításra egy zöld minősítési rendszer » – mutatott rá a szakértő.
Az előadó felhívta a figyelmet, hogy a „Zöld szálloda” minősítés szempontjai között szerepel az edukáció, vízgazdálkodás, szennyvízkezelés, energia- és hulladékgazdálkodás, ózonréteg védelem, zöld beszerzés, valamint a zöld iroda megléte is. Ezt követően rátért a fenntarthatóság legfontosabb szempontjaira a gyógy- és wellness szállodák esetén.

A találkozó zárásaként Szabó Attila, a Jankovich Hotel igazgatója tartott előadást a szálloda történetéről, működésének elismerésre méltó jógyakorlatairól, ezt követően pedig a „Zöld Szálloda” díjas hotelben helyszínbejárásra is sor került.

A KDMFÜ Nonprofit Kft. a DETOCS-projektben résztvevő partnerei számára rendszeres időközönként (fél évente egy alkalommal) találkozókat szervez az érdekelt felekkel, annak érdekében, hogy a kulcsfontosságú szereplőket bevonja a regionális tapasztalatcserébe és tanulási folyamatba.
Az Ügynökség a projekt sikeres megvalósításához kívánja felhasználni a stakeholder találkozókon elhangzott felvetéseket és megjegyzéseket, emellett pedig minden alkalom kiváló alapot teremt arra, hogy a projekt keretében megvalósuló programokat, létrehozott eredménytermékeket minél inkább a térségi (ill. hazai) lehetőségekre és igényekre szabhassa.
 

Energetikai szakreferens éves jelentés 2023.

Energetikai szakreferens éves jelentés 2023.

Energetikai Szakreferens szolgáltatáshoz kapcsolódó 2022. évi teljes adattartalmú éves jelentés
IDE
kattintva tekinthető meg.