Szechenyi 2020

Akciós ajánlatok

Blog


„Mozgékony szeptember”: fókuszban a szülők! Anyukák, apukák hajrá!

Legyen mozgásban, aktivitásban gazdag a szeptember, de ne csak a gyermekeink számára. Az új tanév kezdetén, szülőként hajlamosak vagyunk arra, hogy míg gyermekeink fejlesztéséről, edzettségéről gondoskodunk, addig mi elveszünk a szervezésben, a logisztikában, és kicsit talán el is feledkezünk magunkról. Várjuk a nyugodtabb, olajozottabb időszakokat, amikor újra jut egy kis idő magunkra. A naptár forgatása közben tervezgetjük, hogy mikor térhetünk vissza rendszeres alkalmakkal az edzőtermekbe, vagy a bejáratott futótávokhoz. Közben igyekszünk hetente beiktatni legalább egy-két biciklizést, vagy gyalog megyünk a munkahelyre, de érezzük ez még nem elég. És bizony sokan vannak abban a szakaszban, amikor esténként, lefekvéskor tesznek magunknak ígéretet, hogy még egy-két hét, és biztosan belevágnak a kiszemelt sport elkezdésébe.

A kínálat bőséges, karnyújtásnyi közelségben válogathatunk a környék különböző sportolási lehetőségeiből. Megtalálhatjuk az igényünknek, alkatunknak, céljainknak megfelelő mozgásformát, melyekre heti rendszerességgel járhatunk. Az Aqua Land Termál-, és Élményfürdő szolgáltatásai egyrészt a meglévő sportok űzése mellett kínál kiegészítő aktivitásokat, másrészt szeretnénk támpontokat adni, ha még nem született meg a döntés a rendszeres testmozgás kiválasztásával kapcsolatban.

Rendszeres ÚSZÁS
Fedett Fürdőnk négy sávos úszómedencéjében az év minden napján lehet úszni a hosszokat. Ez a mozgásforma szinte mindenkinek ideális, a víz felhajtóereje különösebb igénybevétel nélkül edzi az egész testet. Hétköznapokon már 6.00 órától nyitva vagyunk, hétfőn, kedden és csütörtökön 21.00 óráig. Szerdán és pénteken a rendszeres finn szaunashow programunk miatt 20.00 óráig. 
Fedett Fürdő belépőjegy megváltásával, 10 alkalmas vagy havi fedett fürdő bérlettel is úszhattok. A napi penzum után az itt található gyógyvizes élménymedencében lazíthatjátok el izmaitokat.
Jegyárak: http://www.aqua-land.hu/arjegyzek/Napi_furdobelepojegyek.html
Bérletek: http://www.aqua-land.hu/arjegyzek/Berletek.html


 
Rendszeres SZAUNÁZÁS
Hétköznapokon 17.00, 18.00 ás 19.00 órai kezdettel szaunaprogramokat tartunk a Vitál Központban, melyek kiemelt eseményeknek minősülnek, hiszen ilyenkor szaunamestereink várnak Titeket, hogy a programjaikon keresztül, élmények útján méregteleníthessen a szervezetetek. Hétvégén mindkét napon gazdag programkínálattal igyekszünk megszerettetni a szaunázást, hogy minél több ember szerezhessen saját tapasztalatot. A szaunázás számtalan jótékony hatásait nemcsak a szervezett programokon keresztül élhetitek át. Ha a fenti időpontokon túl látogatjátok meg a bioszaunát, vagy a fényterápiás szaunát, a szaunakályhák melegében a spontán izzadáson keresztül is sokat tehettek az egészségetekért. A Vitál Központban található még gőzkabin, sószoba, infrakabin, tepidárium, termálvizes ülőmedence és hidegvizes csobbanómedence. Napsütéses idő esetén napozhattok a tetőtéri napozóteraszon, vagy medence melletti teraszon, a kihelyezett napozóágyakon. A Kneipp taposót is használhatjátok, ahol a váltakozó vízhőmérséklet váltakozó kavicsmérettel kombinálva kellemesen, de egyben hatékonyan frissíti a szervezetet: lágyan masszíroz és javítja a vérkeringést. A programokon a finn szaunázás etikettje szerint kérjük a szaunalepedő használatát, melyet a belépőjegy mellé ingyenesen biztosítunk. A többi részleg fürdőruhában látogatható.
Vitál Központ: http://www.aqua-land.hu/Aqua_Spa/Vital_kozpont.htmlRendszeres CSOPORTOS VÍZ ALATTI GYÓGYTORNA
Gyógyászati szolgáltatásnak minősül a hétfő délben kezdődő torna, melyet Dr. Mészárosné Tallián Zsuzsanna gyógytornász-manuálterapeuta tart.

"A víz alatti torna a hidroterápiás eljárások közé tartozik, a víz közvetlen fizikai, hő és termálvizek esetén kémiai hatását használjuk ki. Egy speciális sorrendben összeállított egyszerű és összetett gyakorlatok sorát jelenti, melyet egyéni és csoportos kezelés formájában alkalmazunk. Kihasználjuk a víz felhajtóerejét, mellyel a tehermentesítés, a mozgáspálya növelése, fájdalmatlanabbá tétele, a mozgásfunkció javítása érhető el, de ellenállásként is használhatjuk. A hidrosztatikus nyomás hatással van a légzésre, a keringésre, az egyensúly fejlesztésére. Kiválóan alkalmazható mozgásszervi károsodásoknál, neurológiai megbetegedéseknél, keringési zavaroknál, anyagcserezavaroknál.Nem javasolt azonban: szív- és keringési rendellenességeknél, akut ízületi gyulladásoknál, fertőző bőrbetegségeknél, súlyos légzési elégtelenségnél. Terhességnél nem ellenjavallt, de csak orvosi javaslatra ajánlott."
Gyógyászati szolgáltatások: http://www.aqua-land.hu/Aqua_Spa/Gyogyaszat.html


Rendszeres AQUAFITNESS
Egyelőre hétvégi rendszerességgel elérhető szolgáltatásunk. Az órákat Baracsi Eszter fitness-wellness instruktor tartja.

"Szeptemberi hétvégéken is fejlesszük együtt az Aqua Land Fedett fürdőjében erő- és állóképessègünket egy vidám, felszabadult, zenés, ízületeket kímélő, mégis rendkívül hatékony aquafitness órán. Ezután lazítsuk el izmainkat a Vitál Zónában, méregtelenítsünk a kellemes hangulatú szaunaprogramjainkon, amelyet követhet egy vitaminokban gazdag fitt menü a Mediterrán Bisztrónk kínálatából. Végezetül jöhet egy ülőfürdő beltéri gyógyvizes élménymedencénkben vagy a kültéri gyógyvizes ülőmedencénkben, melyet megszakíthatunk néhány hossz leúszásával.
Mindezzel növeltük edzettségünket, betartva az élettani szempontú helyes sorrendet mind az aktív mozgás, mind a regeneráló hatású tevèkenységek, mind a tápanyagbevitel során.
Hosszútàvú befektetés testünk szakszerű karbantartása, a helyes életmód gyakorlása. Azonban ezekkel a rendszeresen beiktatott programokkal nem csak fizikai - mint testsúly csökkentés, izomtónus növelés-, hanem pozitív mentális hatàsait is tapasztalhatjuk. Többek között kiválóan oldja a stresszt, beindul a kedvező hormonok termelése, közérzetünkre is kedvezően hat."
FITT MENÜ a Mediterrán Bisztróban!
Gyermekek és felnőttek számára is készültünk friss, finom egészséges menüvel, melyhez ízletes, friss szüretelésű, kiváló minőségű helyi almát kínálunk, a szigetbecsei Varga Család gyümölcsöséből! 


Komplex gyógyászati szolgáltatásaink az idősebb korosztály számára is ideális az egészség megtartásához, esetleg egy betegségből történő felépülés támogatásához. Hozzátok el a nagyszülőket is, próbálják ki a csoportos víz alatti tornát, a balneoterápiát vagy a tangentorkezelést. Indokolt esetben reumatológus szakorvos is kiírhatja a kezeléseket, melyek OEP támogatással kedvező áron látogathatók.
 
Ne feledkezzünk meg saját kondíciónkról, alakítsunk ki új szokásokat, legyen a mindennapjaink része az elérhető távolságban lévő, aktivitásra serkentő vizes-gyógyvizes és szaunázós szolgáltatások. És ha kellene még egy meggyőző érv a végére: írassátok be a gyerkőcöket az Aquanett Úszóiskolába. Amíg ők úsznak, addig Ti kísérőjeggyel úszhattok.:)
https://www.facebook.com/aquanettrackeve
 
 Végezetül vásároljatok vagy ajándékozzatok Fedett Fürdő, Vitál Központ vagy Komplex Zóna bérletet. Diák, nyugdíjas és felnőtt változatokban is kaphatók fürdőnk Recepcióján, vagy honlapunkon keresztül, online vásárlással: https://nethotelbooking.net/vouchers/aqualand#555Q6HL3LUC55XRPGHOLGTVEXXHPHEZ35J3C
 
Alapozzuk meg szeptemberben az egész (tan)éves, rendszeres sportolást a család minden tagja számára!

Kövessétek közösségi oldalunkat a folyamatosan frissülő információkért:  https://www.facebook.com/aqualand.rackeve
06 24 423 220
info@aqua-land.hu

 

Balneoterápia, avagy gyógykezelések a gyógyvíz erejével

A balneoterápia latin szóból ered: balneum, jelentése: fürdő, mely alatt gyógyvizekkel történő kezeléseket értünk. Ebbe beletartozik -  a fürdőzésen kívül-, a gyógyvízben végzett gyógytorna, az ivókúra, a vízsugár masszázs és iszapkezelés is. A balneoterápia hatékonysága a víz felhajtóereje és hőfoka, valamint a benne oldott ásványi anyagok kedvező hatásán alapul. Olyan betegségek kezelése történik a balneoterápia során, melyeknél a gyógyhatást elsősorban a vízben lévő ásványi anyagok és nyomelemek jelenléte teszik lehetővé.A balneoterápia, mint „vizes” gyógymód nem összekeverendő a hidroterápiával. A hidroterápia a „hydros” - jelentése víz - szóból származik. Ebben az esetben a víz hőhatását, mechanikai tulajdonságait használják a gyógyításra. Jó példa a hidroterápiára a Kneipp kúra, melyről következő blogbejegyzésünkben olvashatnak részletesebben.Most vegyük sorra röviden, hogy hogyan is hat a víz a szervezetünkre?
Milyen fiziológiai összefüggések állnak a jótékony hatásai mögött, melyet az ásványi elemekben gazdag gyógyvíz egyedi módon támogat. Ismerjük meg a fizikai hátterét a gyógyító, stimuláló hatásoknak

Hidrosztatikai nyomás
A víz fizikai jellemzői komplex hatással vannak a szervezetre. Amennyiben vállig a vízbe merülünk, a hidrosztatikai nyomás jelentősen megemeli a vénákban a visszaáramló vér mennyiségét, és a visszaáramlás sebességét. Serkenti a vizeletkiválasztást és növeli a vértérfogatot. Az izomzat feszülését jótékonyan oldja a víz nyomása, ami különböző kiegészítő eljárásokkal (víz alatti sugármasszázs, örvényfürdő, stb.) tovább fokozható.
 
Felhajtóerő
A vízben érvényesülő felhajtóerő lehetővé teszi a szárazföldön nehezen mozgó betegek számára is a mozgást. Így ideális terepe az erősen elhízottak, de akár a súlyos izomgyengeségben szenvedők kezelésének is. Sérülések, műtétek után a víz segítségével sokkal hamarabb megkezdhetők a mozgáspálya növelését célzó gyakorlatok, melyek így minimális izomerővel is megvalósíthatók.
 
Közegellenállás
A víz ellenállása révén izomerősítésre is alkalmas a rehabilitáció megfelelő szakaszában.

Hőmérséklet
Amint a vízbe merülünk, a legelső érzékelhető tulajdonság számunkra a víz hőmérséklete lesz. Semlegesnek a 34-36 ◦C-os vizet érezzük, az ettől eltérő hőmérsékletű közeg már sokféle változást beindít a szervezetben. Meleg vízben megugrik a pulzusszám és csökken a vérnyomás, de a meleg víz fájdalomcsökkentő, izomrelaxáló szerepe is jelentős. Krónikus gyulladások esetén igen jótékony, ám az akut gyulladást fokozhatja.
 
Ezúton ajánljuk figyelmükbe fürdőnk balneoterápiával összefüggő, gyógyvizes kezeléseit, melyeket akár OEP támogatással is igénybevehetnek:
 
Vízitorna: 30 perces, intenzív, speciális vízi eszközökkel is végzett mozgásgyakorlatok, melynek során a víz felhajtóerejének segítségével a mozgás könnyebben kivitelezhetővé válik. A gyógyvíz hatására a merev ízületek könnyebben kilazulnak, miközben az izomzat megerősödik.

Tangentor/hidromasszázs: A kezelést általában 600 liter víz befogadású ún. orvosi kádban, tangentor készülékkel végzik. A kád 1 méter széles, 2 méter hosszú. A kádat körbejárhatóan, általában a kezelőhelyiség közepén helyezik el. A kezelést 1-1 atm nyomású, változtatható sugár formájú vízsugárral végezzük. A víz hőmérséklete 34°C. A víz alatti sugármasszázs átlagos kezelési ideje 15 perc.


 
Ülőfürdő beltéri és/vagy kültéri gyógyvizes medencénkben:
Fedett Fürdőnk gyógyvizes medencéjében élményelemek is segítik a gyógyulást és a pezsdítő élményeket. Vízköpők, buzgárok masszírozhatják hátunkat, nyakunkat.
Kültéri gyógyvizes medencénk egy minden évszakban csodás kertben található és szinte mindenféle időjárási körülmény között élvezhető benne a kúraszerű ülőfürdő.


 
Gyógyászati kezeléseink igénybevételével kapcsolatban "Gyógyászat" menüpontunkban tájékozódhatnak: http://aqua-land.hu/Aqua_Spa/Gyogyaszat.html
 

 

Gyógyulást hozó gyógyvizünk, a Kevei Gyógyvíz

Gyógyulást hozó gyógyvizünk, a Kevei Gyógyvíz

Gyógyvizes fürdőnk történetét a véletlen kezdte el írni: 1973-ban az olajkutató vállalat olajkutató fúrásokba kezdett a területen, mely helyett termálvíz tört fel.  A kút szabadba ömlő vizéhez jártak a helyiek, akik sorra fedezték fel a fürdőzés gyógyító hatásait. Akkoriban még nem volt ismeretes pontosan milyen összetételű vizet találtak…

ÁNTSZ keretein belül működő Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság, a kútból feltörő vizet termális ásványvízzé, majd a 2007. év folyamán lezajlott hosszú kutatómunka és laboratóriumi vizsgálatok alapján 2007. december 06-án gyógyvízzé nyilvánította.

A kémiai analízis során a nyomelemek közül a metabórsavat és a metakovasavat mutatták ki. A metabórsavnak a csontképzésben van szerepe. Hiánya esetén a kalcium és magnézium ürítés fokozódik, mely növeli a csonthiány esélyét. A metakovasav biológiai hatására vonatkozóan kevés irodalmi adat áll rendelkezésre. Egyes vélemények szerint elsősorban a bőrre hat, javítja a bőr regeneráló és ellenálló képességét, csökkenti a bőrviszketést. A nátrium kloriddal együtt a kötőszövet folyadék megkötő képességének növelésével a bőrt feszesebbé teszi. Egyes irodalmi adatok a metakovasavnak gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítanak.

KEVEI GÓGYVÍZ ÖSSZETÉTELE

 
  mg/L Mmol/L egyértékű ionban kifejezve  
Kálium 14.0 0.36 2.22
Nátrium 343 14.91 91.87
Ammónium 3.6 0.2 1.23
Kalcium 9.7 0.49 3.02
Magnézium 3 0.25 1.54
Vas 0.18 0.01 0.06
Lítium 0.09 0.01 0.06
Kationok összege 374 16.23 100.0
Klorid  101 2.85 17.75
Jodid 0.11 0.00 0.00
Bromid 0.09 0.00 0.00
Fluorid 0.3 0.02 0.12
Hidrogénkarbonát 804 13.18 82.07
Szulfid 0.07 0.00 0.00
Foszfát 0.26 0.01 0.06
Anionok összege 906 16.06 100.0
Metabórsav 3.2    
Metakovasav (sziliciumdioxid) 29    
Szabad szénsav 15.6    
Oldott oxigén 0.98    
Összesen: 1328 32.29  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A biológiai hatásokat figyelembe véve ezzel az ásványvízzel a következő esetekben javasolt a fürdőkúra.
 
Porckorong bántalom (discopathia)
Gerinc kopásos megbetegedés (spondylosis, spondylarthrosis)
Végtagizületi kopás (arthrosis)
Idült lágyrész reumatizmus
Ín gyulladás (tendinitis) ínhüvelygyulladás (tendovaginitis)
Nyálkatömlő gyulladás( bursitis) szalag gyulladás (ligamentitis)
Idült izületi belhártyagyulladás (synovitis)
Idült tenisz és golfkönyök (entesitis)
Csontok mészhiánya (osteoporosis)
Idült petefészek gyulladás (oophoritis)
Idült méh körüli gyulladás (parametritis)
Idült prosztata gyulladás (prosztatitis)
Idült bőrgyulladás, pikkelysömör.
Izületi mozgáspálya beszűkülés előkezelése, műtétek és sérülések utókezelése.

Fürdőnk nevében a termál és élmény szavak kaptak helyet. Az Aqua Land Termál-, és Élményfürdő nevéhez méltóan, valamint küldetésnyilatkozatában foglaltak szerint célkitűzései közé tartozik az emberek pozitív szellemi és fizikai állapotának elérése. Céljaink beteljesítésének elengedhetetlen eleme természeti kincsünk, a gyógyvíz, de emellett minden más feltételre is gondunk van, amelyek biztosítják a hozzánk érkező vendégek élményalapú kiszolgálását. Büszkék vagyunk rá, hogy a közel 5 hektáros területen lévő fákat sikerült évtizedek óta megóvnunk ezzel otthont biztosítva a madaraknak, valamint  ideális, természetközeli állapotokat teremtettünk a kültéri fürdőzéshez, gyógyfürdőzéshez. A zöld felületek maximumon tartása, gondos ápolása, a növényvilág évszakokhoz igazítása elengedhetetlen feltételei, e páratlan természeti kincs méltó környezetének kialakításához.

Fürdőnk gyógyászati szolgáltatásai az egészség megőrzésében, a kialakult problémák kezelésében nyújthat természetes segítséget. Szakorvossal történt egyeztetés után, kiegészítő terápiaként javasoljuk gyógyvizes kúráink igénybevételét.

A Kevei Gyógyvízről további információkat a http://aqua-land.hu/Kevei_Gyogyviz.html menüpontunkban találnak, gyógyászati szolgáltatásainkról a http://aqua-land.hu/Aqua_Spa/Gyogyaszat.html oldalunkon olvashatnak.
 

Legkisebbek a vízben: babaúszás az AquAnett úszóiskolában

Fürdőnk szolgáltatásai között már 13 éve megtalálhatók a gyermekek számára szervezett úszásoktatási szolgáltatások, melyeket partnerünk az AquAnett Úszóiskola biztosít. 2019 őszéig az úszásoktatás tematikája alapvetően az óvodáskorú és kisiskolások gyermekekre szakosodott. A gyermekek úszástechnikákat, úszástípusokat sajátítottak el többféle cél mentén: rendszeres testmozgás, sportolási lehetőség, vízbiztonság megszerzése.


A csoportos vagy egyéni órákra általában szülői indíttatásra jönnek el a gyermekek, de előfordul az is, hogy szakorvos előírására, gyógyúszás keretein belül érkeznek a gyerekek a Karanyicz Anett által vezetett úszóiskolába. Ezen felül a helyi-, és környező települések iskoláinak 3. és 5. osztályos tanulói az államilag támogatott Mindennapos Testnevelés Programon keresztül lehetnek időnként részesei az oktatásnak. Összegezve: 3 és 14 éves kor közötti gyerekek oktatására koncentrálva működött eddig az iskola.
 

Az évek során többször felmerült az igény a szülők részéről a babaúszásra, ezért 2019 nyarán az engedélyeztetési eljárások megkezdésével párhuzamosan kértük fel Anettet az új szolgáltatás rendszerének a kidolgozására. 
„ – A fürdő vezetőségének felkérésére, valamint a szülők ösztönzésére, hosszas kutatómunka eredményeként találtam rá mentoromra Mattesz Csillára, aki harminc évnyi, saját tapasztalatán alapuló módszere felkeltette az érdeklődésemet és elkezdtünk együtt dolgozni. Csilla éveken át szívét-lelkét beleadta, hogy módszerét a gyermekek fejlődésére fordítsa és büszkén mondhatom, hogy a felettébb hatékony Mattesz-módszer tudója lettem és nagy bizalommal adom át a Szülőknek. Csak annyira vagyok biztos abban, hogy a Mattesz-módszer működik, mint amennyire szkeptikus voltam azelőtt a babaúszás fogalmával kapcsolatban. Csillának nem is kellett meggyőznie, az első óra alkalmával éreztem és láttam, hogy ez az, amit én is szeretnék nyújtani oktatás szinten, amit úgy hívunk babaúszás. A Mattesz-módszerrel meg tudom adni a megfelelő alapot, amire aztán építhetünk tovább” - írja Anett a babaúszással kapcsolatos bemutatkozójában.


A Mattesz módszer lényege, hogy nem a búvárreflexre épít, hanem az életkor megfelelő szakaszában, az annak megfelelő gyakorlatokkal és mondókákkal segíti elő a gyermek mozgásfejlődését. 2019. november 5-e óta zajlanak a csoportos foglalkozások, összesen három korosztályban:

6-12 hónap
12-24 hónap
24 hónapos kor felettiek.Az Aqua Land és az AquAnett Csapata keddi és pénteki napokon, 6 fős csoportokba várják a kicsiket és a szüleiket, hogy a kisgyermekek minél előbb megismerkedhessenek a vízben mozgással, hogy a későbbiek során stabil alapokra épülő úszásoktatásban részesülhessenek.  

További információ: https://www.facebook.com/aquanettbabauszas/

Évértékelő: visszatekintés 2019-re, előre tekintés 2020-ra


Mozgalmas év van mögöttünk. Ez érthető vendégforgalmunkra, programjainkra,
fejlesztéseinkre, kollegáink helytállására. Nézzük ezeket az aspektusokat kicsit
konkrétabban.

FEJLESZTÉSEK
Cégünk tulajdonosainak és menedzsmentjének szemlélete szerint, az egyes
szolgáltatási részlegek minőségének, kínálatának fenntartása és további fejlesztése
alapvető. Ezért tűztük ki célul 2019 elején, hogy szabadtéri strandunkon és a
kapcsolódó területeken kezdjük meg a megújító munkálatokat, hogy a májusi
szezonkezdésre megfelelő állapotban fogadhassuk Vendégeinket. Meglátásaink
szerint a mai kor követelményeinek már nem megfelelő szabadtéri strand gyógyvizes
medence melletti szociális blokkjait elbontottuk, majd újjáépítettük.
A megnövekedett igényeknek eleget téve az értékmegőrző szekrényeket számát
bővítettük, a meglévő hangrendszer minőségét, tájékoztatási lehetőségeket, és a
kamerarendszerünk kapacitását bővítettük Vendégeink teljesebb körű tájékoztatása
és a megfelelő biztonság érdekében.
Hosszú távú céljaink megvalósíthatósága érdekében a létesítmény áramellátását és
kapacitását bővítenünk kellett, ennek érdekében új trafóház került kivitelezésre,
melyhez kapcsoldóan nagyméretű elektromos földkábelek fektetése, indító és
fogadóállomások, majd fázisjavító készülék került telepítésre.
A Vitál Központ területén, a 2019 év elején átadott új hideg vizes csobbanómedence
feletti területen napozóterasz került kialakításra. Ezzel az egyedi kialakítással
nemcsak a belső napozórész volumenét növeltük meg, hiszen innen egyedi kilátás
nyílik a fürdő parkosított területére. A Vendéglátás területein végre hajtott
beruházások (Mediterrán Bár új bútorzat jégkockakészítő gép, ipari fritőz és
hűtőszekrények) segítik a minőségi kiszolgálást. A vendégtérben elhelyezett
kényelmes és ízléses székek, asztalok az első lépések voltak bárunk új design-jának
kialakításához. Továbbiakban tervben van egy nagyobb léptékű átalakítás, ami
további kényelmi és esztétikai funkciókat eredményeznek. Spa részlegünkhöz
kapcsolódóan a megnövekedett Vendégforgalom megfelelő kiszolgálása érdekében
öltözőink kapacitásnövelése elkerülhetetlen volt. 2019. második felében, megfelelő
tervezési előkészületek, engedélyeztetéseket követően elkezdtük a bővítési
munkálatok I. ütemét. Ez az ütem előreláthatólag 2020 tavaszára fejeződhet be,
ekkor adhatjuk majd át vendégeink részére a komfortosabb és nagyobb befogadási
kapacitással rendelkező beltéri öltözőinket. Kempingünk területén megújítottuk a
mesterségesen kialakított patakokat összekötő hidakat. Villaparkunk I.-es és III-as
apartmanházainál lévő parkolókat térköves burkolattal láttuk el. Kempingünk kamera
és wifi rendszerét kibővítettük vendégeink biztonságos és komfortos ittlétük
érdekében. A kempingezőket kiszolgáló szociális blokkunkat a téli itt tartózkodásra is
alkalmassá tettük, ettől az évtől szigeteltek és fűthetőek lettek az itt található
helyiségek. Villaparkunk három apartmanja egész évben maximális kapacitással
működik, ezért, hogy még több vendéget fogadhassunk, 2019 őszén elkészült a
negyedik apartmanunk is. Fejlesztéseinket folytatjuk, így az építési engedélyekben
szereplő II. sz. Ütem kivitelezését 2020-as évre tervezzük. A fedett fürdőnkhöz
kapcsolódó kiúszós élménymedence sokak számára új lehetőségeket biztosítanak,
mindemellett növelik a létesítmény befogadóképességét is.

PROGRAMJAINK
Évek óta nagy sikerrel kerülnek megrendezésre a szerdai és a pénteki finn szauna
estek. Fürdőnk a Magyar Szaunaszövetség tagja, ügyvezetőnk a szervezet alelnöki
pozícióját tölti be. Fontos számunka a minőségi szauna kultúra népszerűsítése, ezért
mind a saját szervezésű, mind a szövetség által szervezett programok segítségével
szeretnénk minél több emberrel megismertetni és megszerettetni a szaunázást, mint
egészségtámogató és relaxációt biztosító programot. Az év legkiemelkedőbb
szakmai programja az Országos Szaunamester Bajnokság, melynek fürdőnk az idén
is otthont adott. Szakmai partnerségben állunk a Magyar Fürdőszövetséggel is, ezért
az általuk meghirdetett kampányokban mindig aktívan veszünk részt. Nézzük, milyen
programokkal várta fürdőnk a hozzánk érkezőket: Szaunakör Party – Szauna
roadshow, Kreálások a Kreáldával – kreatív foglalkozások, Szökjön ki egy fürdőbe,
Termálvizes húsvéti locsolkodás, Húvéti bérletakció, Sulival a Fürdőbe kampány,
Pünkösdi sokadalom szárazon és vízen, a camping területén megrendezett Bud
Spencer és Terence Hill rajongói fesztivál, Spinning maraton, Strandok éjszakája-
Retro party, Thermal Sound Light, Szaunázók hétvégje, Tökfaragó kampány, Aqua
Fitness, Csoportos víz alatti gyógytorna, Mikulás ünnepség, Szilveszteri party a fedett
fürdő és a Tókert Csárda területein.
Fürdőnk üzemeltetésében működő Tókert Csárdánk egész évben igyekszik
változatos gasztronómiai programokkal színesíteni az ittlétet. Évszaknak,
ünnepkörnek megfelelő eseményeket, vacsorákat, ebédeket szervez a rendszeres
vasárnapi svédasztalos ebédek mellett, mint például: Édeskettes romantikus vacsora
Valentin napon, Torkos Csütörtök, Romantikus Nőnapi vacsora, Húsvéti-Locsolkodós
lakoma, Pünkösdi bográcsozás, Havi ajánlatok, ahol magyar tájegységek jellegzetes
ételeit kínáljuk, Glamour napok, Szüreti borvacsora, Libanapok, Disznóvágás,
Szilveszteri mulatság. Ráckeve város rendezvényeire is szívesen kitelepülünk,
örömmel veszünk részt közös programokon. Ilyenek voltak: Ászok Fesztivál, Adventi
Fénygyújtás, Színházi előadások.

Sikereink, eredményeink kulcsfontosságú szereplői KOLLEGÁINK, azaz AQUA
LAND CSAPATA. A betérő Vendégek sokszor nem is gondolnák, hogy mennyi
kolléga és szakképzett személy együttműködésére van szükség a minőségi
kiszolgálás biztosítása érdekében. A biztonsági őrök, parkolóőrök, kertészek,
takarítók, mosodai alkalmazottak, anyagbeszerző, építőipari kivitelezői csapat,
uszodamesterek, csúszda indítók, szauna mesterek, felszolgálók, szakácsok,
konyhai kisegítők, masszőrök, gépészek, karbantartók az értékesítési és marketing
osztály munkatársai, a recepciósok, az úszásoktatók és táboroztatók, a számviteli és
hr munkatársak és az üzemeltetési vezetők is mind-mind azért tevékenykednek,
hogy Vendégeink elégedettségét elnyerhessük.

Gyógyító vizünk a Kevei Gyógyvíz

Magyarország, a gyógyvizek országa

Magyarország gyógyvizeinek azokat a magyarországi ásványvizeket nevezzük, amelyek fizikai tulajdonságai, vagy kémiai összetétele miatt gyógyító hatásúak, és számukra az ásványvíz, vagy a gyógyvíz megnevezést engedélyezték.  A magyarországi fürdőkultúra több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az egykori fürdőépületek romjai, a freskók és a mozaikok is bizonyítják, hogy már a rómaiak is felfedezték, sőt használták is ezeket a gyógyforrásokat. Magyarország világszerte ismert gyógyvizeiről, amelyek turisztikai szerepe jelentős.


Kép: termalfurdo.hu
 
A gyógyvizeket hőmérsékletük alapján, 30 °C alatt hideg, az ezt meghaladókat meleg víznek (hévíznek vagy termálvíznek) nevezzük. A mélyfúrású kutak vizét csak akkor nevezzük termál- vagy hévíznek, ha hőmérséklete meghaladja a 30 °C-ot.
 

Ráckeve természeti kincse, a Kevei Gyógyvíz!

1973-ban az olajkutató vállalat olajkutató fúrásokba kezdett a területen, mely helyett termálvíz tört fel.  A kút körül kialakított beton teknőben előszeretettel mártóztak a helyiek és sorra fedezték fel a fürdőzés gyógyító hatásait.  1975-re a Vízügyi Vállalat beruházásában megépült a termál strand 2 db ülő és 1 gyermekmedencével.

Az Aqua Land területén található kút 1040 m mélységből feltörő 47 Celsius fokos gyógyhatású termálvizét az ÁNTSZ keretein belül működő Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság – tekintve, hogy a víz hőmérséklete eléri a meghatározott 30 Celsius fokot és ionösszetétele az 1000 mg/liter határértéket meghaladja – termális ásványvízzé, majd a 2007. év folyamán lezajlott hosszú kutatómunka és laboratóriumi vizsgálatok alapján 2007. december 06-án gyógyvízzé nyilvánította. A ráckevei gyógyvíz a nátrium magas hidrogénkarbonát tartalma, hőfoka miatt mozgásszervi problémák esetén nyújt segítséget.Fürdőnk két gyógyvizes medencével várja Vendégeit. A III-as számú kültéri medencénk évszaktól függetlenül egész évben elérhető, de természetesen a Fedett Fürdőben is található egy gyógyvizes medence, mely élmény elemekkel - tangentoros vízsugárral, vízköpőkkel, buzgárokkal - gazdagítja a gyógyvizes pezsgést. 


III-as kültéri gyógyvizes medence, fűtött köntöstárolóval

Kapcsolódó gyógyászati szolgáltatásaink a balneoterépia, a víz alatti vízsugármasszázs és a víz alatti csoportos gyógytorna. 


Fedett Fürdőnk gyógyvizes élménymedencéje
 

Gyógyvíz, a természetes gyógyír

A napos időben érdemes a  gyógyfürdők kültéri medencéiben fürdeni, mert a napsütés hatására a szervezetben D-vitamin keletkezik, ami nélkülözhetetlen a kalcium felszívódásához, ami pedig a csontok erősödéséhez szükséges. Ha a szervezet D-vitamin-szintje alacsony , akkor a bevitt kalcium  10-15 százaléka képes csak felszívódni. Speciális bioenergetikai információ-hordozók a gyógyvizek és a tengervíz (sőt a barlangok is), melyeket a megfelelő gyógyvíz-kúrák során alkalmazhatók. A különböző összetételű gyógyvizek különböző betegségek, terápiák alkalmazását teszik lehetővé, de nem minden gyógyvíz alkalmazható minden esetben!

Hogy milyen összetevőkkel rendelkezik gyógyvízünk, milyen panaszok és betegségek gyógyítására alkalmas, megtudhatják a következő linkre kattintva:  http://aqua-land.hu/Kevei_Gyogyviz.html. Gyógyuljon OEP támogatással! A fontos részletek itt: http://aqua-land.hu/Aqua_Spa/Gyogyaszat.html
 
Forrás: Wikipédia, aqua-land.hu, utisugo.hu, gyogymodok.bioenergetikus.hu