Kedvezményes ajánlatok

Szálláshelyek

Az Aqua Land Termálfürdő szálláslehetőségei, egész éves nyitva tartással, közvetlenül a fürdő területén, közvetlen kertkapcsolattal érhetők el. Kempingünk a sátrazáshoz és lakókocsis nyaraláshoz, villaparkunk exkluzív, felszerelt faházait páros-,  családi-, vagy csoportos pihenéshez ajánljuk. A szállásdíjak részleges vagy teljes fürdőhasználatot tartalmaznak. 
 

Faházas Villapark

Az Aqua Land Termál-, és Élményfürdő szálláslehetőségei, egész éves nyitva tartással, a fürdő területén, közvetlen kertkapcsolattal érhetők el. Kempingünk a sátrazáshoz és lakókocsis nyaraláshoz (150 fős befogadóképességgel) , villaparkunk (24 fős befogadóképességgel) exkluzív, felszerelt apartmanjait és mobilházát páros-, családi-, vagy csoportos pihenéshez ajánljuk. A szállásdíjak részleges vagy teljes fürdőhasználatot tartalmaznak. Természetközeli, csendes környezet, ősfás kert, patakrendszer, hidak, gazdag élővilág mind a helyszín sajátosságai. Az ide látogatók közel 5 hektáros területünkön, egyedi környezetben, igazi természetközelségben élvezhetik a gyógyvizes és termálvizes programokat. Akár párjával készül hozzánk, akár családjával, ideális szállásopció lehetünk. Baráti társaságok, céges csoportok részére is előnyös szálláshely, hiszen a fürdő vérkeringésébe kapcsolva, de mégis különálló, zavartalan helyszíne lehet az ittlétnek. 

Thermal Camping


Üdvözöljük az Aqua Land Termál- és Élményfürdő egész évben nyitva tartó THERMAL CAMPINGJÉBEN!
 
Különleges zöldövezeti környezetben, a teljes 5 hektáros terület egyik egyedülálló részén helyezkedik el kempingünk, a hozzá tartozó infrastrukturális háttérrel. Az összefüggő, gondozott füves területet patakok, hidak, ősfák és gazdag állatvilág színesítik.​


Thermal Campingünk belföldi és külföldi vendégek számára egyaránt közkedvelt hely. A 2011-ben átadott kemping modern szolgáltatásai az igényes kikapcsolódást biztosítják. A 100-150 nm-es beállóhelyek mindegyikéhez áramvételi lehetőség biztosított. Korszerű, igényesen berendezett vizesblokkjai mosógéppel, főzőlappal, sütővel,  mosogatóval, mikrohullámú sütővel, zuhanyzókkal, mozgássérült mosdókkal felszereltek. A Vendégeket nagyméretű bográcsozó-grillező, kertkapcsolatos fedett terasz, bisztró, többféle aktív kikapcsolódást ígérő lehetőség várja. 

Campingünk termálfürdőnkhöz és Aqua Parkunkhoz közvetlen kapcsolattal rendelkezik, patakrendszerünket átszelő hangulatos kis hídjainkon átsétálva máris a fürdő területére jutnak, így Vendégeink egész évben élvezhetik a fürdőzés és a wellness többféle verzióját.

Családi kirándulások, baráti kiruccanások, iskolai osztálykirándulások, céges családi napok egy vagy több napos élményszerző útja lehet, ha ellátogatnak hozzánk.


ELÉRHETŐSÉGÜNK:
0620/405-33-55 (08:00 és 16:00 között hívható)

villapark@aqua-land.hu


Ráckeve - A város látnivalói


Ajánlónkban, a városunk látnivalóit ajánljuk szíves figyelmükbe!

Turisztikai partnereink: 

RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
rackeve@rackeve.hu
http://www.rackeve.hu

TOURINFORM RÁCKEVE
Ráckeve, Eötvös u. 1. 
06 24 429 747
rackeve@tourinform.hu
Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/TourinformRackeveKIS-DUNA MENTE Turisztikai és Desztinációs Menedzsment
Szigetszentmiklós
06 20 949 4760
info@kisdunamente.hu
http://www.kisdunamente.huCSÓNAKOS PIAC
2300 Ráckeve, Pauer püspök sétány
Piac, közvetlenül a Duna partján, minden szombaton. Tavasztól őszig szerdánként is színes piaci kínálatra számíthatnak a városba érkezők, viszont a késő őszi, téli időszakban a szerdai napok főként egy-egy ünnep közeledtével lehetnek vonzóak.
https://www.facebook.com/csonakospiacÁCS KÁROLY MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Műemlék jellegű épület. Hajdan Fekete Sas Vendéglő volt, az épület oldalfalán Ács Károly (1823-1894. költő, műfordító) érdemeit megörökítő emléktábla, valamint Arany János: Népdal című verse látható.

Ráckeve, Kossuth Lajos u. 51. 
06 24 418 650
szervezes@akmk.rackeve.hu
http://www.akmk.hu
 


ÁRPÁD MÚZEUM
1921-ben építtette Münich Jenő, ráckevei nyomdász lakás és nyomdaműhely céljára. A múzeum állandó kiállítása bemutatja a térség régészeti emlékeit, a középkori múlt tárgyi és okleveles anyagát, Ráckeve történetének sorsfordulóit, a molnár céh dokumentumait és az utolsó hajómalom makettjét.

Nyitva tartás:
Hétfő: Zárva
Kedd-Péntek: 8:00-16:00
Szombat-Vasárnap: 9:00-17:00

Ráckeve, Kossuth L. u. 34. 
06 24 519 035
muzeum@rackeve.hu
http://www.arpadmuzeum.hu BALABÁN HAJÓ
Ráckeve
06 20 926 2160
szollosia@korax.hu
http://www.balabanhajo.huTŰZTORONY KILÁTÓ
Ráckeve, Kossuth L. u. 25. 
06 24 429 747
rackeve@tourinform.hu

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom
2300 Ráckeve Viola u.1.
Tel: 06 70 633 7973
Hétfőtől-péntekig: zárva
Szombat: 10.00 - 12.00, 13.00 - 16.00 óráig.
Vasárnap: 13.00  - 16.00 óráig.


(Fotó: Jakab Gergely)

RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM
2300 Ráckeve, Szent István tér 19.
Hétfő-péntek: 16.30 - 17.00 és 17.30 órakor
Szombat: 16.30 - 17.00 és 17.30 órakor
Vasárnap:08.30 - 09.00 között és 10.00 órakor, illetve előre egyeztetett időpontban látogatható.
Tel: 06 70 637 6648


(Fotó: Jakab Gergely)
 

János Vitéz Díszkút

Az 1900 évek elején megszűnt artézi kút területére épült 1999-ben a János Vitéz Díszkút, mely Markolt György szobrászművész alkotása. A díszkút létrejöttének alapját egy legenda képezi, miszerint Petőfi, a János Vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta. A díszkút tetején János Vitéz és Iluska alakja látható.


 

Szent István szobor

A 2000. augusztus 20-án felavatott szobor Rátonyi József, Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása, amely a Polgármesteri Hivatal előtti téren áll.RÁCKEVEI REFORMÁTUS TEMPLOM
2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 8.
rackeve.ref@gmail.com
Tel.. 06-24/425-414


(Fotó: Jakab Gergely)

További látnivalók Ráckeve városában: 

Hősök szobra
Az első világháborús hősi emlékmű 1931-ben készült. A háborúban elesetteknek név szerint nyújt kegyeletet. A kétalakos lendületes szobor egy kürtöt fújó ősmagyar harcost ábrázol, mellette éppen kardot ránt az első világháború katonája.


(Fotó: Jakab Gergely)
 

Savoyai-kastély
Ráckeve legimpozánsabb épülete a barokk Savoyai kastély, melyet 1702-ben kezdtek el építeni Johann Lucas von Hildebrandt építész tervei alapján. A kastély a világi barokk építészet első hazai emléke.
Alaprajza a francia Vauy-le Vicomte-i kastélyra, míg az épület maga a bécsi Rennwegen álló Belveder palotára hasonlít. (Jelenleg nem látogatható.)


 

Árpád fejedelem szobra

A Savoyai-kastély melletti kis téren áll Szász Gyula alkotása, az egyetlen vidéki Árpád-szobor, amelyet az 1897-es millenniumi ünnepségek során avattak fel.
Tartóoszlopán Árpád fejedelmi címere, és a sziget népének ünnepét ábrázoló jelenet látható (Árpád fiának, Zsoltnak születését ünnepli a nép).

Ady Endre Gimnázium

Az épületet Wahner János tervezte. Mintája az Arts and Crafts mozgalom építészetének. Az 1950-ben alapított gimnázium a 300 évvel korábbi 1650 körüli, hajdani kevi algimnázium utódja. A gimnázium értékes műtárgyak otthona: Vagra Imre: Ady fehér márvány mellszobra, Demjén Attila: Ady portréja, Ferenczy Béni: Ady maszkja. A gimnázium előtt látható Ács Károly mellszobra , mely Lontay Antal munkája. (Nem látogatható, kívülről megtekinthető.) 2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 82.

Ráckevei Halmúzeum

A Halmúzeum 2022 nyarán nyílt meg az 1510 körül reneszánsz stílusban épült, egykori Fekete Sas fogadó régi szárnyában. Herman Ottó óta tudjuk, hogy a pásztorkodás mellett a halászat volt a magyarok nagy „ősfoglalkozása”, napjainkban pedig 800 000 főnél több regisztrált horgász van hazánkban. A 170 m2-es kiállítótérben a horgászat, a halászat és a halak világa iránt érdeklődők kedvükre való kiállítást tekinthetnek meg. A falakon belül megismerkedhetünk a halászat tárgyi emlékeivel, pl. bödönhajóval, nyargalóbárkával, hálókötőtűkkel, valamint régi horgászfelszerelésekkel, pl. tárolóorsókkal, mogyoróvessző horgászbottal, kuttyogatóval. A Halmúzeum további erőssége a képzőművészeti gyűjtemény. A Halmúzeum a Kossuth utca-Sas köz-Eötvös utca sarkán található, főbejárata az Eötvös utcai parkoló felől közelíthető meg.(Téli nyitva tartás szerint jelenleg nem látogatható.)

Elérhetőség:
Honlap: www.halmuzeum.hu
Email: info@halmuzeum.hu
Telefon: +36 24 958 173
Mobil: +36 30 331 8084Üzemeltető: Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány


 

Keve Galéria és Kőtár

Átépített középkori épület, lefaragott reneszánsz ajtókerettel, és kis reneszánsz ablak kőkerettel.
Egyik termében színes csempéjű, Zsolnay cserépkályha látható. Egész évben különböző kortárs képzőművészeti kiállítások színhelye.Középkori pincéjében Kőtár/Lapidárium tekinthető meg.

Nyitva tartás:
Hétfő: zárva
Kedd - vasárnap: 10.00 - 16.00

Elérhetőség:
Cím: 2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 49.
Telefon: +36-24/ 519-035
E-mail: muzeum@rackeve.hu
web: www.arpadmuzeum.hu


 

Patay László Városi Képtár

Az Árpád híd lábánál található a múzeumhoz tartozó városi képtár, amelyet 1997-ben nyitott meg Ráckeve városa Patay László, Munkácsy-díjas festőművész kezdeményezésére.
A képtár felső szintjén a 2002-ben elhunyt Patay László rendkívüli hatású kiállítása tekinthető meg. Az egyik legérdekesebb alkotás az élete vége felé közeledő mester víziója a képzőművészet szintetizálásáról.
Az alsó szint időszakos kiállításoknak ad helyet.

Nyitva tartás:
Hétfő: zárva
Kedd - vasárnap: 10.00 - 16.00 óráig

Elérhetőség:
Cím: 2300 Ráckeve, Kossuth L. u. 26.
Tel: 24/ 424-053
E-mail: muzeum@rackeve.hu
web: www.arpadmuzeum.hu


Vámház – II. Világháborús Emlékhely

1930-as évek közepéről származó neobarokk épületet Sebestyén Artúr építette. Városképi szempontból jelentős, hiszen ezzel a kis házzal találkozik először az a látogató aki a hídon érkezik Ráckevére.

Elérhetőség:
Telefon: +36-24/519-035
E-mail: muzeum@rackeve.hu
web: www.arpadmuzeum.hu


 

Árpád híd

A ráckevei Árpád híd a Ráckevei-Duna (azaz a Soroksári Duna-ág) legfontosabb hídja. A Csepel-szigetet köti össze az alföldi vidékkel. A jelenlegi híd helyén – már a Szabadságharc korában – eredetileg egy szétszedhető fahíd állt, ám még ezt megelőzően egy karókra erősített, kötelekkel ellátott repülőhíd volt itt, amelynél karótól karóig húzták a kötélen a révészek a bárkákat. Ráckeve városa az új, állandó jellegű vashíd építéséhez mintegy 100 000 koronás kölcsönt vett fel. A millennium évében készített hidat 1897. szeptember 26-án avatták fel.
A háromcsuklós ívhidat Zielinszki Szilárd tervezte; nyílása 66 m volt. A II. világháború idején, 1944. november 3-án a visszavonuló magyar csapatok felrobbantották. A szovjet katonák a hídfők mellett keskeny pontonhidat ácsoltak, ez szolgálta az átkelést az 1948-49-es újjáépítésig, melynek során a szintén lebombázott szegedi vasúti Tisza-híd roncsait is felhasználták. A híd a mai állapotát az 1993-94-es átépítéssel nyerte el.


 

Ráckeve 1956-os Emlékműve

Az emlékműve 2016-ban készült Párkányi Raab Péter alkotása. A szobor a szabadság iránti vágyat testesíti meg, amelyen a lyukas zászló redőiben megjelenő szárny szimbolizálja a legnagyobb értéket, az 56′-os hősök áldozatával kivívott szuverenitás-szabadságot.


 

Fegyó Béla Műterem Galéria

Fegyó Béla festőművész kortárs festményeinek kiállítása.

Nyitva tartás:
Hétfő-Vasárnap: 8:00-16:00
Előre bejelentkezéssel!
Elérhetőség:
2300 Ráckeve, Thököly Imre utca 3.
Telefon: +36-24/954-436; +36-30/410-1945
E-mail: fegyo.bela43@gmail.comNépművészeti Ház Ráckeve

Állandó helytörténeti kiállítás és aktuális programok, egész évben!

Ráckeve, Mátyás tér
Telefon: (30) 635 5829
E-mail: harmonikainfo@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/NepmuveszetiHazRackeveÉletfa Műterem-Galéria
Az Életfa Műterem Galériában Mertl Attila festményei és grafikái láthatók. Fő profilja a tájkép és az allegórikus tájkép, melyen a főszereplő fák emberi sorsokat, életeket jelképeznek. A képek pasztell és olajtechnikával készültek kartonra, vászonra, vagy falemezre. Folyamatosan 70-80 kép látható és vásárolható.

Elérhetőség:
2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 114.
Tel: +36-20/552-2071
E-mail: mertl.a@szigetnet.hu
web: www.mertl.fw.hu

 

Nepomuki Szent János szobor

XVIII. századi barokk szobor, szépen ívelő talapzatának szélein akantuszlevél dísz, a Szent jobb karján és lábánál angyalka látható. Ezt a katolikus szentet a vízenjárók, a molnárok és a hajósok választották védőszentjüknek.
A városon átvezető főút mellett (a Lórév felé vezető leágazás mellett) szabadon álló, nagyméretű talapzaton emelkedő szobor. A szobrot az 1778-i visitatio már említi. A szobor alépítménye összetett, alul négyszögű talapzaton nyugszik, melyet körben, abba becsapolva, kovácsoltvas kerítés övez. Fölötte kocka formájú, vakolt és festett oldalú alapon emelkedik a profilozott lábazattal kialakított, íves oldalú, sarkain átforduló, felfelé kúszó akantuszlevelekkel díszített szoborbázis. A bázist felül erős kiülésű, egyszerűen tagolt, félhenger és lemeztagokkal kiképzett párkánylemez zárja. A nagyméretű szobor felhőgomolyból emelkedik ki. A felhőgomolyra puttófejeket applikáltak, amelyek a restaurálás előtt nem voltak a szobron.
A szent szobra jobb oldalához egész alakos angyal figurája kapcsolódik. Festetlen, nyers kőszínnel jelenik meg. A fej körül glória található.


 

Horváth Nepomuki János síremléke és lakóháza

A Katolikus temetőben a kálvária templom közelében található. Az emlékmű, az évente megrendezésre kerülő János Vitéz Fesztivál keretében kerül megkoszorúzásra. A Szent János tér 13. alatt álló ház a XIX. században épült klasszicista stílusban. A hosszú ház kapubejáratát befalazták, de az épület udvari részében felfedezhető az egykori tulajdonos címere. Jelenleg nem látogatható, magántulajdonban van.

Skarica Máté Városi Könyvtár

Ez volt a hajdani polgári iskola, 1924-ben létesült. 2003-ban a könyvár, létrejöttének 50 éves évfordulóján, Skarica Máté ráckevei református prédikátor nevét vette fel. 2012-ben a könyvtár pályázati forrásból (Levegőt! Ráckeve élhetőbb központjáért!) a kor igényeinek megfelelően felújított és átalakított helyre, a régi Polgári Iskola épületébe költözött. 

Elérhetőség:
Cím: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 9.
Tel.:24/519-090
E-mail: skarica@rackeve.hu 
Honlap: http://skarica.hu/ 


 

Ráckevei Hajómalom 

A Ráckevei Hajómalom Magyarország utolsó hajómalmának, az ún. Gyurcsik-féle 12-es sorszámú hajómalom működő rekonstrukciója, mely Mendele Ferenc felmérései alapján közösségi összefogásnak köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel. A malom kialakítása az eredeti írásos emlékek, dokumentumok, fotók, rajzok alapján történt. Az őrlési technológia személyesen is megtekinthető vasárnaponként.
2017-ben a Hajómalom lett az Év Pest Megyei Értéke.

Elérhetőség:
Tel: 20/934-5333;
E-mail: ha7sw@freemail.hu
web: www.hajomalom.rackeve.hu


 

Római őrtorony

Kiskunlacháza felé, a határban áll egy feltehetően volt Római őrtorony maradványaira újjáépített torony, melyről sajnos az emléktáblát leverték, írásos említése pedig nem fellelhető.


 

 


Ráckevei Kistérség látnivalói

20 településből álló kistérségünk központja a Kis-Duna két partján fekvő kisvárosunk, Ráckeve. A festői környezetben számos természeti és épített látványosság, nevezetésség található. 


Kistérségünk látnivalói

Nyári programok Ráckevén


KeveFeszt 2024
2024.június 15.

Részletek: https://www.facebook.com/events/965408035124479Zorall Kalóztúra
2024.június 28. 

Részletek: https://www.facebook.com/events/448730580944765Duna-part Feszt: a bejövős fesztivál!
2024. július 4-6

Részletek: https://dunapartfeszt.hu/Kis-Duna kenutúra: 2024-es vízitúrák Ráckevén! 
Részletek: http://www.kisdunakenutura.hu/