Kedvezményes ajánlatok

DAY SPA JEGY - KEDVEZMÉNYES KOMPLEX WELLNESS ÉLMÉNYEK minden nap!

Kedvezményes Day Spa jegy, a teljes feltöltődésért, hétköznapokon és hétvégén is! 

Regeneráló szaunázás, gyógyvizes pezsgés, frissítő úszás, beltéri és kültéri fürdőzés, kényeztető aromaolajos masszázs , frissítő jeges kávé, egy felejthetetlen, termális élményekben gazdag napért.

Kiegészítő jegy, a szerdai, a pénteki és a vasárnapi szaunaestekre! 

Kiegészítő jegy, a szerdai, a pénteki és a vasárnapi szaunaestekre! 

Ráckevei lakos kedvezmény

Ráckevei lakos kedvezmény, az állandó lakcímkártyával rendelkező helyi lakosoknak!
Örömmel tájékoztatjuk a ráckevei lakosokat, hogy a Város és a Fürdő vezetősége közötti együttműködésnek köszönhetően 2024. május 01-től nagyobb mértékű kedvezményt kínálunk az állandó lakcímkártyával rendelkező ráckevei lakosok részére.

Super Day Spa - kedvezményes belépőjegy hétköznapokra!

SUPER DAY SPA , a szuper HÉTKÖZNAPI wellness élmények belépője!
Kedvezményes belépőjegy, masszázs, ebéd, jeges kávé, egy belépőjegybe csomagolva. 

Zárás előtti belépőjegy kedvezmény

Kedvezményes belépőjegyváltás zárás előtt 90 perccel Komplex Zóna jegyek esetében, péntek és szombat kivételével bármely napokon, illetve az Aqua Park (strand) részlegünkre 16.00 órától.
 

Vitál központRelaxációs élmények szaunáinkban és kapcsólódó részlegeinken. Minden egy helyen, ami a klasszikus fürdőkultúra extra kiegészítése lehet, rendszeres programokkal. Beltéri részből nyílik, majd egyedülálló módon a szabadtérre érünk, ahol részben fedett területen, elszaparált, kellemes környezetben relaxálhatunk.

A wellness szolgáltatások teljes körének elengedhetetlen eleme a szauna és a kapcsolódó Spa szolgáltatások biztosítása. Egészségünk, erőnlétünk, fittségünk megőrzéséhez az aktív sport és kikapcsolódás mellett az elcsendesítő, befelé figyelő relaxáció is szükséges. Mind ezek mellé élmények is társulhatnak, hiszen több érzékszervünkre ható kikapcsolódási formáról van szó. Vitál Központunk szaunái és szaunaprogramjai mellett további helyszíneken, az egyes helyszínek specifikációjában fokozható a relaxációs élmények komplexitása. 

Minden szaunatípus más-más hatással van szervezetünkre. A szauna típusától függően általában a szakemberek azt tanácsolják, hogy finn szauna használata után vegyen egy langyos vagy hideg fürdőt, majd lazítson néhány percet, mivel a forró szauna, majd a hideg víz felpörgeti a vérkeringést és a pulzusszámot. Hagyja, hogy teste nyugalmi állapotba kerüljön. 

A szaunahasználat jótékony élettani hatásai miatt szinte egész évben, a hét minden napján tematikus szaunaprogramokat kínálunk Vendégeinknek. Gyógyfürdőnk szakmailag elkötelezett a tradicionális finn szaunakultúra népszerűsítése mellett, ezért heti négy alkalommal tartunk fürdőruhamentes szaunaestet a vonatkozó dress code szerint. Szakképzett szaunamestereink a szauna etikett betartása és betartatása mellett szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap este professzionális szaunaesteket tartanak. Hétfőtől péntekig a klasszikus szaunaprogramokat napi háromszor rendezik meg szokásos, azaz hetente ismétlődő menetrend szerint. A hétvégi programokat összefoglalóan Sauna Weekend-nek nevezzük: szombaton hasonlóan színvonalas délutáni és éjszakai programok várják a vendégeket, vasárnap kora délutántól estébe nyúló tematikus szaunaprogramokat prezentálnak az adott évszakhoz és szezonhoz igazodva. Kérjük, szíveskedjenek a szaunákat az előírásoknak megfelelően, a helyszínen megadott tájékoztatás betartásával, a szauna rendeltetésének megfelelően használni. A belépés a szaunákba szaunaruhában vagy szaunalepedőben történik. 

Programok

A teljeskörű wellnessszolgáltatások nélkülözhetetlen eleme a szaunázás és a kapcsolódó spa jellegű szolgáltatások biztosítása. 

A szaunázás pozitív élettani hatásai miatt szinte egész évben, a hét minden napján tematikus szaunaprogramokat kínálunk Vendégeinknek. Fürdőnk szakmailag elkötelezett a szaunakultúra népszerűsítése mellett, ezért hetente három alkalommal fürdőruhamentes szaunaesteket tartunk, az ennek megfelelő dress code alapján mely szaunalepedő vagy speciális szaunaruha. A szaunalepedő használatát a belépőjegyek mellé ingyenesen biztosítjuk, a szaunaruhák megvásárolhatók Recepciónk vitrinjeiből. Képzett szaunamestereink, a szaunaetikett betartása, betartatása mellett professzionális, hatékony és hangulatos esteket celebrálnak a szerdai, a pénteki és a vasárnapi alkalmakon. Ezeken az estéken a Vitál Központ teljes területe is fürdőruhamentesen használható.

Hétköznapi szaunázás, nem hétköznapi gőzkieresztés!
Változatos tematikájú, egyben minden héten visszatérő standard, szaunaprogramokkal várjuk a mentális és fizikai kicserélődésre vágyó Vendégeinket. Hétköznapokon délutáni szaunaprogramokat tartunk. Hétfőn és kedden 17.00, 18.00, 19.00 és 20.00 órakor, szerdán 17.00, 18.00, 19.00 , csütörtökön 16.00 és 22.00 óra között minden órában (Hosszú Csütörtök) valamint  pénteken 16.00, 17.00, 18.00 és 19.00 órakor. A felöntésekre a Tenebris szaunában kerül sor.  A szaunákban kérjük a szaunalepedő vagya speciális szaunaruha viselését. A Vitál Központ többi része fürdőruhában látogatható. 

SAUNA WEEKEND - Hétvégi szaunaprogramok, termális élményekbe csomagolva
A hétvégi programok összefoglaló neve Sauna Weekend: szombatonként 11.00 - 23.00 óráig, vasárnap 10.00 - 17.00 óráig minden órában tartunk felöntéseket az évszaknak, alkalmaknak megfelelően. A dress code itt is fentiek szerint alakul: a programok ideje alatt kérjük a szaunalepedő vagy a speciális szaunaöltözet viselését, a többi részleg fürdőruhában látogatható. Kérjük, hogy a szaunákat az előírásoknak megfelelően, ezen belül a helyszínen kihelyezett tájékoztatók szerint, rendeltetésszerűen használják.

SZAUNAESTEK szerdán, pénteken és vasárnap! 
Az egészséges szaunázás jegyében, a szaunakultúra érvényesítése mellett, minden héten háromféle fürdőruhamentes szaunaestet tartunk: 
Szerdán: szerda esték, melyek vitalizáló hatásaikkal, könnyed és erős programjaival, az elmélyülés és a felpezsdülés hullámain átvezetve, különleges szaunaélményt nyújtanak, 20.00 - 00.00 óráig a Vitál Központ területén, fürdőruhamentesen. 
Csütörtök esténként meghosszabbított nyitvatartással (23.00 óráig) klasszikus szaunázással (szaunalepedő vagy szaunaruha viselését csak a szaunákban kérjük), szaunaprogramokkal, éjszakai fürdőzéssel. 
Pénteken: show jellegű programok 20.00 és 01.30 óra között, éjszakai fürdőzéssel, a Vitál Központ és a Fedett Fürdő fürdőruhamentes használatával. A párhuzamosan nyitva tartó kültéri Caracalla termálvizes élménymedence, vízi mozi szolgáltatással a szaunaestre megváltott jeggyel opcionálisan látogatható, de kizárólag fürdőruhában. 
Vasárnap: vasárnap esténként relaxációra alkalmas tematika mentén, valamint "Balance" jellegű programok beemelésével, különleges szaunaesttel várjuk Vendégeinket! A Vitál Központ 18.00 órától, a Fedett Fürdő 20.00 órától válik  fürdőruhamentes övezetté. A párhuzamosan zajló vízi mozi szolgáltatás miatt a kültéri Caracalla termálvizes élménymedence és a Kevei Gyógyvizes ülőmedence (szaunaestre megváltott jeggyel is) fürdőruhában látogatható.  

Hétköznap délutáni szaunaprogramok

Hétköznapokon szaunaprogramokkal várunk minden érdeklődőt!
Programjaink Vitál Zóna-, Komplex Zóna-, Super Day Spa vagy Day Spa jeggyel látogathatók. 
 

Vitalizáló szaunaest - szerda

A szerda esték, melyek vitalizáló hatásaival, könnyed és erős programjaival, az elmélyülés és a felpezsdülés hullámain átvezetve különleges szaunaélményt nyújtanak.
 

"Hosszú csütörtök" - szaunaprogramokkal, éjszakai fürdőzéssel.

 "Hosszú csütörtök", minden csütörtökön,  meghosszabbított nyitvatartással, szaunaprogramokkal, vízi mozival! 

Péntek esti szauna show

Fürdőnk, a tradicionális szaunázás elkötelezett népszerűsítőjeként minden pénteken fürdőruhamentes szaunaestet tart, változatos show jellegű programokkal, felöntésekkel!
 

Sauna Weekend - szombat

100% vitalizáció a Vitál Központ kellemes atmoszférájában, különböző részlegeiben és nem utolsó sorban a varázslatos hétvégi szaunaprogramokkal!

Sauna Weekend - vasárnap

100% vitalizáció a Vitál Központ kellemes atmoszférájában, különböző részlegeiben és nem utolsó sorban a varázslatos hétvégi szaunaprogramokkal!

Vasárnapi relaxációs és balance jellegű szaunaest

Vasárnap esték, melyek ellazulást ígérnek!
Vasárnap esték, ahol B A L A N C E jellegű szaunaprogramokat is tartunk!

 

Aqua Cinema, szaunázóknak is!

Aqua Cinema, szaunázóknak is!
 

Szaunamesterek bemutatkozásai 

 

 

 

Helyszínek

TENEBRIS SZAUNA

Tenebris szaunánk 45 fő befogadására alkalmas,
 94-100°C-os hőmérsékleten 10-30%-os páratartalom mellett gondoskodik a teljes szaunaélményről. Hétköznap délutánonként a standard szaunaprogramok helyszíne, míg szombaton és vasárnap szaunafelöntéseink egy része is itt kerül megrendezésre. A hagyományos  szaunakultúra jegyében megrendezésre kerülő szerdai, pénteki és vasárnapi fürdőruhamentes szaunaestjeinknek is méltó helyszíne. Tenebris szaunánkban a helyszínnek megfelelően kialakított hangulatvilágítás teszi teljessé a képzett szaunamestereink által bemutatott, showelemekkel fűszerezett felöntéseket, programokat.
Tenebris szaunánk forgalomtól függően, szakaszosan, a délutáni óráktól üzemel, kizárólag fürdőruhamentes formában (a programok között is), szaunalepedővel és szaunaruhában használható.
SOLARIS SZAUNA (korábban Mesterszauna)
A forgalomtól függően, szakaszosan üzemelő, 35 férőhelyes klasszikus finn szaunánkban szakképzett szaunamestereink várják Vendégeinket egyedi programjainkkal. Szerdán, pénteken és vasárnap fürdőruhamentes esteket tartunk a hagyományos finn szaunakultúra jegyében. Ezen estek egyik helyszíne a Solaris szaunánk. Ebben a szaunában 94-100°C-os hőmérsékleten, 15-30%-os páratartalom mellett adhatjuk át magunkat a szaunázás nyújtotta élményeknek. Kizárólag fürdőruhamentes formába,  szaunalepedőben vagy szaunaruhában használható.


 
 

DOLIUM SZAUNA
A különleges kialakítású, hordó formájú, egyedi fényjátékkal hívogató finn szaunánk 90-100°C-os hősmérséklettel, 10-30%-os páratartalommal a különleges szaunaélményeket kereső vendégeink kedvenc helyszíne. Dolium szaunánk fürdőruhában is használható.INFRASZAUNA
A hagyományos finn szaunákban a kabin levegőjének hőmérsékletét növeljük, majd ez a levegő melegíti fel a testünket. Az infraszaunában ellenben alacsonyabb hőmérséklet, azaz 40-60°C mellett élvezhetjük a szauna jótékony hatásait, ezáltal kevésbé is terheljük meg a szervezetünket. Működési elve épp ellentétes a hagyományos szaunákéhoz képest, itt az infrasugarak behatolnak a bőr alá, és belülről melegítik fel a testünket. Az infraszauna használata éppúgy egészséges, mint a finn szaunáké, azonban az infraszaunában keletkező verejték 70-80%-a víz, a maradék az emberi szervezetre káros anyagok együttese, azaz salakanyag, míg a finn szaunákban keletkező verejték 98%-a víz. A nyirokfolyadék intenzív keringetése révén fogyókúra és alakformálás szempontjából is kedvezőbb hatású a finn szaunákhoz képest. Sejtregeneráló és pórustisztító hatásának köszönhetően látványos hatása van bőrünkre.


 
GŐZKABIN
A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körül veszik testünket, nyugtatják idegeinket, kitisztítják légútjainkat, pezsdítik vérkeringésünket, bőrünket vitalizálják. A gőzfürdőnk meleg párájában a levegő páratartalma elérheti a 95-100%-ot, míg a hőmérséklet 30-34°C között marad. A gőzkabinban töltött idő nemcsak relaxál és feltölt, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is. A gőzkabinban az alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom miatt a test lassabban melegszik fel, kíméletesebben izzaszt, és azok is szívesen használják, akik a finn szauna magas hőmérsékletét nem viselik jól.
 

 
TEPIDÁRIUM
A tepidárium egy olyan langyos melegedőhelyiség, amelyben a mozaikcsempével kirakott falakat, kőágyakat és padlót az emberi testtel közel azonos hőmérsékletűre fűtik fel. A kellemes testmelegben a testünk annyi meleget ad le, amennyit felvesz, a hőfelvétel-leadás pedig méregtelenít, oldja a stresszt, javítja a keringést, erősíti az immunrendszert. Tepidáriumunk jótékony hatásait 30-34°C-os hőmérsékleten, 35%-os páratartalom mellett élvezhetjük.SÓSZOBA
A természetben megtalálható sóbarlang mesterségesen kialakított formája, ahol a sóbarlang mikroklímáját kősóval borított falakkal szimulálják. Segíti az ellazulást, a légtérbe porlasztott szemcsék gyógyítóan és megelőzően hatnak a légúti megbetegedésekre.  Sókabinunk kellemes 20-24°C-os hőmérsékleten 55-75%-os páratartalommal gyógyító kikapcsolódást nyújt.HIDEGVIZES CSOBBANÓMEDENCE
A szaunázás és zuhanyzás utáni felfrissülés helyszíne e medencénk, amelyben hidegvizes nyakzuhany (kézi vezérléssel működtethető) is Vendégeink rendelkezésére áll.
 


TERMÁLVIZES ÜLŐMEDENCE
Az egyedi hangulatú, mozaikcsempével burkolt, 35°C-os szabadtéri, ám fedett kialakítású medencénkben tökéletes az ellazulás két szaunaprogram között.
 


KNEIPP TAPOSÓ
A Kneipp-taposó egy hideg-meleg vizes váltófürdőt jelent. A részekre osztott Kneipp medencében hideg illetve meleg vizes egységek váltják egymást, aljukon pedig legömbölyített felületű kövek találhatóak, melyek lágyan masszíroznak és javítják a vérkeringést. A Kneipp taposó rendszeres használata megelőzi a gyulladásokat, javítja az anyagcsere-folyamatokat. A Kneipp terápiát alkalmazzák keringési zavarok esetén, feszült izmok és kimerültség esetén is. 
  

 
 
FÖLDSZINTI ÉS EMELETI NAPOZÓTERASZOK
Napágyak, padok teszik lehetővé a szabadtéri napfürdőzést.


Szaunakultúra

Fürdőnk SPA részlegéhez kapcsolódó Vitál Központjában a kezdetek óta a hagyományos finn szauna kultúrát szerettük volna meghonosítani. Hazai szakmai szervezetekhez, közösségekhez kapcsolódva alakítottuk ki a szaunázás helyszíneit, programjait. Képzett szaunamestereink mellett vendég szaunamesterek is rendszeresen tartanak programokat, főként a szerdai, pénteki és vasárnapi fürdőruhamentes alkalmakon. Hétköznapokon, napi három felöntéssel készülünk, szombaton az egész napos programok éjszakába nyúlóan kerülnek megrendezésre, vasárnaponként a relaáxcióé a főszerep. Ünnepi és kiemelt időszakokban mindig extra mennyiségű programmal készülünk. Célunk, hogy a lakosság körében minél elterjedtebb és népszerűbb szaunázási formává váljon a fürdőruhamentes, szaunalepedőben vagy szaunaruhában történő szaunázás. A szaunaprogramok között a felöntésekhez illeszkedő bőrápolási ceremóniákon is részt vehetnek Vendégeink. Saját szervezésű illetve partneri szervezésben megrendezésre kerülő szakmai rendezvényeknek évente több alkalommal adunk helyszínt. Szakmai kapcsolatokat ápolunk a szaunakultúra jeles képviselőivel, igyekszünk minden lehetséges szakmai platformokon képviselni magunkat. Fürcőnk a Magyar Szauna Szövetség tagja.

SzaunaetikettSzaunaetikett kezdőknek és haladóknak, azaz a szaunázás alapvető szabályai

 
Szaunázást ne kezdjük se jóllakottan, se éhgyomorra. Ittasan vagy másnaposan kerüljük a szaunát. Ne viseljünk ékszert, hiszen ezek átforrósodhatnak. Aktív sport után ajánlott 20-30 perc nyugalmi állapot a szaunázás megkezdése előtt. Fürdőruhás szaunában fontos olyan fürdőruhát választani, ami jól tűri a forróságot, kicsi a műszáltartalma és minél kisebb részen fedi a testet, hogy ne zárja el az izzadság párolgásának útját. Magyarországon egyre elfogadottabb a tradicionális, fürdőruhamentes szaunázás. Fürdőnkben is van erre lehetőség szerdánkén, péntekenként és vasárnaponként, szaunaestek fromájában. Ilyenkor a Vitál Központ és a Fedett Fürdő is fürdőruhamentesen használható, az egészséges szaunázás jegyében, a szaunaetikett protollja mentén. Továbbá klasszikus program napok alkalmával ( hétköznap délutánonként, szombaton és vasárnap) a Tenebris és a Solaris szauna szintén csak szaunalapedőben vagy szaunaruhában látogatható. A többi részleg fürdőruhás. Mindkét szaunázás esetében fontos a szaunaleped vagy a saját törülköző (nem műszálas) használata. Szaunázás előtt zuhanyozzunk le, hogy minél kevesebb vegyszer maradjon a bőrünkön, majd töröljük magunkat szárazra. A szaunázást száraz testtel kezdjük meg. A nedves test nehezebben kezd el izzadni. Papucsban ne lépjünk be a szaunába, hiszen egyrészt megolvadhat, másrészt szintén káros anyagok szabadulhatnak fel belőle a hő hatására. A szaunába a lehető leggyorsabban lépjünk be, az ajtót pedig feleslegesen ne nyitogassuk. Amennyiben több szintes szaunába lépünk be, fontos tudni, hogy minél magasabbra ülünk, annál intenzívebb a szauna hatása. A már bent tartózkodó társainknak illik köszönni. Válasszunk egy helyet, ahol végig fogjuk ülni azt az időt, amennyit kényelmesen elviselünk. A szaunalepedővel/törölközővel terítsük le a padozatot minden részen, ahol a testünkkel érintkezik, beleértve a talpunkat is. Élvezzük a test és a lélek szabadságát. A szaunázás gyakorlást igényel, általában 6-8 alkalom után sikerül megismerni magunkat, kideríteni, hogy melyik magasságban és mennyi időn keresztül érezzük kellemesnek. Ez az időtartam mindenkinél folyamatosan változik, több szaunázással növelhető és a szervezet is szoktatható hozzá. Viszont tartsuk be a szaunamenetenkénti 8-12 percet és egy alkalommal sem maradjunk tovább 15 percnél. Figyeljünk a szaunában egymásra, ha valaki nem tartaná be a szabályokat, tapintatosan figyelmeztessük, segítsünk neki megismerni és élvezni a szauna adta örömeket. Lehetőség szerint ne beszélgessünk hangosan a szaunában, hagyjuk, hogy a velünk szaunázók pihenhessenek, ne zavarjuk őket. Élvezzük a csendet és hagyjuk, hogy más is ezt tegye.
Szaunázás után mindenképpen tartsunk pihenőt két szaunázási fázis között, ami legalább addig tart, mint amennyi időt a szaunában töltöttünk. Várjuk meg hogy testünk lehűljön, hogy utána újra kezdhessünk mindent előröl. Közvetlenül szaunázás után egy tiszta vizes tusolás elengedhetetlen, csak ezután használjuk a csobbanómedencét.  A csobbanómedence használata tusolás nélkül nemcsak a higiéniára van rossz hatással. Méreganyagokkal szennyezi a medence vizét, továbbá a hirtelen megmártózás magában hordozza az összeomlás veszélyét is. A folyadékpótlásról se feledkezzünk meg. A szaunázási ciklusok egészséges mértéke maximum napi 3-4 szaunamenet a közte lévő pihenőkkel. Ennél több időt ne töltsük a szaunában, mert ezzel már túl terhelnénk a szervezetünket. Heti egyszeri szaunázással már nagyon sokat tehetünk egészségünkért.


Szaunaest, kedvezményes díjon, szállásfoglalással!

 Kedvezményes szálláslehetőség szaunaestek után Villaparkunkban!

Utazás helyett pihenjenek nálunk a  szerdai és vasárnapi szaunaestek alkalmaival. 
A szállásdíj magában foglalja a napi Komplex Zóna belépőjegyet, a szaunaest belépőjegyet, welcome drink-et, szaunalepedő-, és köntös használatot valamint ingyenes parkolást az apartman mellett. 
A szaunaprogramokról, szaunaestekről ITT tájékozódhatnak. 

Közvetlen foglalás online ide kattintva  vagy a villapark@aqua-land.hu címen.
További információ: 06 20 405 3355 
 

Képgaléria